Virgins (N-IE)

Raidījumā ar septiņām grupām apskatīsim jaunumus no Lielbritānijas un Īrijas . Jaunās grupas ar debijas EP - "Goo" , "The Fae" , "Elaphi" , otrais EP no Mančesteras "Cruush" , debijas LP no Belfāstas jaunajiem `šūgeizeriem` "Virgins" , pēc ilgāka pārtraukuma piektais LP no skotu "Midas Fall" .

Ievadā ar jauno singlu "Evergreen" (2024) open.spotify.com/album/2pLpSgQ0rCXnw8Em8H4ZLY būs jaunais , daudzsološais Bristoles "dreampop" kvintets "Night Swimming" . Grupa 2022.g.augustā izdevusi debijas dubultsinglu "Freight Train/A Wall" .

Keighlejas "postgrunge/postpunk" kvartets "Goo" būs ar debijas EP "Chomp" (2023) open.spotify.com/album/7GgCShHOSWtfn7NJGX06iu Jaunā grupa aktīvi koncertē UK , un jauno singlu "You`re In Mono" (iznāks 10.maijā) atzīmēs ar EU tūri (BE/NL/CH/FR) !

12.aprīlī iznācis otrais EP "Nive Things , All the Time" open.spotify.com/album/6e6qDyec1yUXMgleUBTYpw Mančesteras "dreamgaze" kvartetam "Cruush". Grupa jau pamatīgi ienākusi "dreampop/shoegaze" žanra pasaules apritē , viņu debijas EP "Wishful Thinker" (2023) bija raidījuma EP 2023.g.TOP 1.vietā ! Līdz ar to liela interese par jauno EP , kas neizrādījās gan tik labs kā debijas . Pirms debijas EP grupa izdeva piecus singlus.

Viens no biežajiem viesiem raidījumā no 2010.g. bijis Edinburgas "prog/dreamrock/postrock" kvartets "Midas Fall" (apskatīti 2010./2013./2015.g. LP) kam pēc sešiem gadiem kopš ceturtā LP "Evaporate" (2018) 8.martā iznācis piektais LP "Cold Waves Divide Us" open.spotify.com/album/7HE5PoausnMjJAoco3miw2 Grupas līderes kopš dibināšanas 2008.g. ir vokāliste/ģitāriste/dziesmu autore Elizabeth Heaton un ģitāriste Rowan Burn . Jaunais LP turpina grupas atpazīstamo `postrokā` bāzēto stilu.

Otra grupa raidījumā , kura labi ienākusi pasaules "shoegaze" apritē , ir Ziemeļīrijas , Belfāstas "dreamgaze/shoegaze" kvintets "Virgins" , kas 11.aprīlī izdevis debijas LP "Nothing Hurt and Everything Was Beautiful" open.spotify.com/album/7AJHU3cGTbhhWTYXB7OnRv Grupa arī labi raidījumā atzīmējās ar 2022.g. debijas EP "Transmit a Little Heaven" esot 9.vietā 2023.g. EP topā. Debijas LP turpina grupas iesākto virzību uz "jauno strāvu klasiskā šūgeizā" .

Noslēguma daļā divas jaunās "dreampop" grupas no Īrijas :

Dublinas `sieviešu` trio "The Fae" (dib.2022.g.) būs ar debijas EP "Bloodrush" (2023) open.spotify.com/album/68yDeP6Vr74gRZWWpHmhNm ;

Dublinas kvartets "Elaphi" (dib.2021.g./nosaukums pēc grieķu valodas vārda "Elaphos" -`Briedis`) pēc diviem singliem , 5.aprīlī izdevis debijas EP "The Wind" https://open.spotify.com/album/6eXQyoKjxJTCdAhPQ7Z0sq 

Dziesmu saraksts 

1."Night Swimming" - "Evergreen"

2."Goo" - "De Novo"

3."Cruush" - "Cotton Wool"

4."Midas Fall" - "In the Morning We'll Be Someone Else"

5."Midas Fall" - "I Am Wrong"

6."Virgins" - "Tend"

7."Virgins" - "Disappearer"

8."The Fae" - "Friend of a Friend"

9."Elaphi" - "Diamond Walls" 

Audio/video 

"Night Swimming" - "Evergreen" www.youtube.com/watch

"Goo" - "De Novo" www.youtube.com/watch

"Cruush" - "Cotton Wool" www.youtube.com/watch

"Midas Fall" - "In the Morning We'll Be Someone Else" www.youtube.com/watch

"Midas Fall" - "I Am Wrong" www.youtube.com/watch

"Virgins" - "Tend" www.youtube.com/watch

"Virgins" - "Disappearer" www.youtube.com/watch

"The Fae" - "Friend of a Friend" www.youtube.com/watch

"Elaphi" - "Diamond Walls" www.youtube.com/watch

Dalīties