14. oktobrī Rīgā viesosies Viļņā bāzētās radošās apvienības un mūzikas izdevniecības “Isla to Isla” mūziķi Patricia Kokett un Vladas Dieninis, kā arī DJ Hìldå. Viņu rīkotās klubu naktis, kas pēdējos gados rezidē ietekmīgajos Opium (Viļņa) un Lizdas (Kauņa), raksturo tradicionālās un rituālās mūzikas ritmu un tematiku sakausējumi ar moderno elektroniku un laikmetīgo klubu mūziku no visas pasaules, pastiprināti pievēršoties “eksotisko” scēnu pērlēm. Šogad pasākumu sērijai aprit pieci gadi, un tā ir kļuvusi par vienu kolorītākajām Lietuvas elektroniskajā pagrīdē, rādot priekšzīmi ar saturisko kvalitāti, vienlaukus saglabājot drosmīgu rotaļīgumu savā daudzpusībā. Izmeklēti viesmākslinieki un DJ no visas pasaules, kā arī Lietuvas izpildītāji un diskžokeji-melomāni kopā rada izsmalcinātus un dinamiskus skaņu ceļojumus kolektīvu urbāno klubu rituālu formā. No mājiniekiem pasākumā piedalīsies industriālās un eksperimentālās mūzikas aktīvists SKD, kā arī basmūzikas un eksperimentālā techno DJ un producents W3C.

Patricia Kokett, īstajā vārdā Gediminas Jakubka, ir multi-instrumentālists un ilggadējs Lietuvas alternativās un eksperimentālās mūzikas skatuves pārstāvis, kas šobrīd vislabāk pazīstams kā “kosmische” ietekmētas melodiskas un dinamiskas psihedēliskās sintezatoru deju mūzikas autors, un viens no pēdējo gadu iecienītākajiem lietuviešu leftfield producentiem pasaulē. Pirms solo darbības uzsākšanas viņš muzicējis tādos kolektīvos “Flesh Flash”, “Vilkduja” un “Cutthroats”, kur lielākoties bija dzirdams ar ģitārspēli. Muzikālais talants un pārliecinošā vīzija skaņradei palīdzējusi iemantot starptautisku interesi, galvenokārt pateicoties Nīderlandes izdevniecībai Knekelhuis, kas izdeva viņa EP ”Diabel” un plašu starptautisko atzinību iemantojušo albumu “Bizarr”. Jaunākais EP “Psykhe” iznācis viņa vadītajā “Isla to Isla” paspārnē vinilplates formatā. 
Gediminas rada mūziku arī kino un teātra uzvedumiem, kā arī piedalās dažādos izglītojošos projektos, nesenākais no kā ir radošās nometnes ‘Garso Sienos’, kā ietveros tiek apceļoti Lietuvas lauku apvidi, iepazīstinot interesentus ar laikmetīgo elektronisko mūziku, kā arī skaņrades iespējām. 

Vladas Dieninis ir lietuviešu komponists un bundzinieks, kas darbojas arī teātra un starpdisciplinārās skaņu mākslas jomās. Bagātīga pieredze skaņradē piešķir Vladas solodarbiem daudzšķautņainu raksturu - viņa koncertos metāliski motoriskie ritmi un šamaniskā bungošana mijas ar smalku sintētisko frekvenču plūdumu, radot ievelkošu un psihoaktīvu efektu. Savukārt "Isla to Isla" paspārnē izdotais debijas albums “HAJAT” ieved klausītājus ieskaujošā, meditatīvā ceļojumā pa reālām un iedomātām vietām, ko ietver akustisku rezonanšu un lauka ierakstu telpa. Tomēr, lai ko viņš darītu, viņa skanējumā vienmēr var sajust gan brīvo plūdumu, gan precizitāti, veiklas un rotaļīgas pieejas savienojumu ar organizētu piedzīvojumu sajūtu katrā radošajā manevrā.
Vladas Dieninis skaņu izglītības jomā darbojas vairāk nekā 10 gadus. Viņš strādā Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā ar laikmetīgās dejas studentiem, kā arī aktīvi piedalās nevalstisko organizāciju iniciētajos projektos, kas veltīti darbam ar bērniem no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, bērniem ar kurlumu un personām ar redzes traucējumiem. Mākslinieks pielieto dažādas skaņu prakses, sākot no konvencionālākas, kolektīvas muzicēšanas, līdz eksperimentālākām, skaņu meditācijām vai skaņu filmu un skaņu performanču veidošanai.Pēdējais projekts ir skaņu mākslas projekts "Background of Sight", kas izstrādāts kopā ar neredzīgo kopienu un “Isla to Isla” komandas biedriem. (audialinessalos.bandcamp.com)

Hìldå ir pieredzējis diskžokejs un “Isla to Isla” radošās apvienības biedrs, kas pazīstams ar savu izmeklēto gaumi mūzikā un eneģiskajiem priekšnesumiem. Viņa miksi ir rūpīgi izstrādāta pieredze, laužot žanru robežas un aicinot klausītājus ceļojumā pa mistiskām skaņu ainavām un nepazīstamiem reljefiem. Hilda skanējumu raksturo dziļa laikmetīgās klubu mūzikas izpratne, kas sakausēta ar “pasaules mūzikas” tradīcijām un ritmiem, sākot no Dienvidaustrumāzijas līdz Tuvajiem Austrumiem. Kā dīdžejs un popularizētājs Hilda ir apņēmies radīt neaizmirstamus piedzīvojumus saviem klausītājiem, demonstrējot labāko pagrīdes un eksperimentālo mūziku no visas pasaules.

Kā izdevējs, “Isla to Isla” pamatā koncentrējas uz oriģinālu un odiozu pašmāju elektronisko un elektro-akustisko mūziku, līdz šim izdodot Vladas Dieninis, Jūra Elena Šedytė, punktò un Patricia Kokett oriģinālierakstus, kā arī Hìldå un Mark Knekelhuis ‘miksteipus’. Līdztekus augstāk minētajam, “Isla to Isla” regulāri piedalās dažādos starpdisciplināros pasākumus, sadarbojoties ar vizuālajiem māksliniekiem, vada ikmēneša pārraidi Radio Vilnius ēterā, kā arī organizē radošās darbīcas, kas orientētas uz jauniešu un jebkuru citu interesentu radošuma un muzikālo interešu attīstību.

Pasākums Facebook tīklā: fb.com/874639517344978
Biļetes iepriekšpārdošanā: ra.co/events/1772584

Dalīties