Chinaski

21. oktobrī mūzikas izdevniecība Amber Muse turpinās savu pasākumu rudens-ziemas sezonu. Šajā datumā klubā “Laska V21” notiks ballīte Disko Darko ar Beefeater atbalstu. Pasākuma galvenais viesis būs slavenās Frankfurtes elektroniskās mūzikas skatuves pārstāvis Chinaski no kluba “Robert Johnson”. Amber Muse ar tādu pašu nosaukumu veido Radio NABA raidījumu par jauno mūziku, lai atlasītu skaņdarbus dažādos žanros - no deep un underground hausa līdz izsmalcinātam tehno un lauztajiem ritmiem.

Štefans Haags, kas uzstājas zem skatuves vārdiem Chinaski un S-F-X, ir audiovizuālais mākslinieks, mūzikas producents un DJ no Frankfurtes pie Mainas. Ar lielu pieredzi digitālajā mākslā, viņš nav nekāds jauniņais arī elektroniskās mūzikas jomā: Štefans jau vairākus gadus nodarbojas ar mūzikas producēšanu, attīstot un pilnveidojot savu specifisku skanējumu, balstītu uz lipīgām sintezatoru partijām. Viņš arī veidoja mūzikas video klipus saviem draugiem – māksliniekiem un mūziķiem no leibliem “Die Orakel” vai “Live At Robert Johnson”, ar kuru viņš ir cieši saistīts kā mūziķis.

2014. gadā viņš kļuva par “Robert Johnson” kluba rezidentu, kas elektroniskās mūzikas pasaulē stāv blakus tādiem grandiem kā Berghain vai Tresor. Šis klubs ir viena no iekārojamākām vietām, kur vēlētos uzstāties vairums pasaulē atzīto mākslinieku. Bez tā, Chinaski lipīgās melodijas tika izdotas vairākās pasaules līmeņa izdevniecībās: piemēram, “Live at Robert Johnson”, “Permanent Vacation”, “Running Back”, “Bordello A Parigi”, “Dischi Autunno” u.c. Mākslinieka kontā ir četri albumi zem segvārdiem Chinaski un S-F-X, vairāk nekā desmit singli un regulāras viesošanās citu DJ miksos un kompilācijās.

Štefans definē dejotāju grīdu kā prieku pilnu telpu, kur elektroniskās deju mūzikas pagātne un tagadne iet roku rokā. Viņa setos viņš apvieno tos elektroniskās mūzikas žanrus, ko parasti sauc par “dark disco”.

Ballītē uzstāsies arī tās organizators East Cho, pazīstams kā Makss Lomovs, mOZ un Herren Ivo, Tarabo (Bogdana Tarana alter ego) un jaunais dīdžejs Hazy Andrew. Pasākums sāksies plkst. 23:00, kluba “Laska V21” adrese: Vagonu iela 21. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties vietnē: ra.co/events/1780780 par cenu no 8 līdz 15€.

Dalīties