17. novembrī telpā “Laska V21” notiks pasākums, veltīts Rīgas mūzikas izdevniecības Amber Muse 19. gadadienai. Tajā ar dīdžeju setu uzstāsies kompānijas dibinātāji Bogdans Tarans un Makss Lomovs zem pseidonīma Queer on Acid, kā arī divi pašmāju dueti mOZ & Herren Ivo un Jazzy Marky & Nick Ustinov. Par vakara galveno viesi kļūs mūziķis un dīdžejs Džošs Kaffe (Josh Caffé), Londonas kluba Fabric rezidents.

Vairāk par desmit gadiem Džošs Kaffe piedalās Londonas house un techno kontinuumā un par šo laiku viņa ietekme dīdžeja, dziedātāja, dziesmu autora, producenta un aktīvista lomās ir jūtama visur, sākot no Berlīnes kluba Panorama Bar un ballītēm Adonis un beidzot ar viņa rezidenci Londonas klubā Fabric.

Svētdienu naktis ar nosaukumu Love Child, kuras tika uzsāktas kopā ar Fabric rezidentu Džeikobu Hesliju, ar laiku pārvērtās par ierakstu kompāniju. Pēdējos gados Kaffe kā mākslinieks tiek atpazīts un cienīts vēl vairāk, pateicoties sadarbībai ar starptautiskām deju mūzikas un modes ikonām, piemēram, Honey Dijon, un ierakstu publicēšanai izdevniecībā Gigolo Records.

Džošs Kaffe laida klajā savu debijas albumu 2023. gada septembrī – “Poppa Zesque” tika izlaists Erola Alkana vadīta Phantasy Sound izdevniecībā, un to atzinīgi novērtēja gan mūzikas prese (RA, Crack Magazine), gan viņa kolēģi. Pirmie singli "According To Jacqueline" un "Do You Wanna Take Me Home?" (ar Steffi & Virginia remiksiem) precīzi atspoguļo mākslinieka brīvības un jutekliskuma nostāju. Vairākus albuma skaņdarbus producēja Paranoid London dalībnieks Quinn Whalley, jo Kaffe ir viens no šī acid house projekta frontmeniem. Kaffe mūzikā apvienojas harizma, neprāts un iedvesma no klasiskā Čikāgas hausa, britu acid kultūras, 2000. gadu repa un mākslinieka varoņiem – Prinsa un Greisas Džounsas.

Regulāri uzstājoties NTS un Threads Radio kanālos, ierakstot miksus Honey Soundsystem, Beats In Space, Naïve, Mixmag un Love International, kā arī pateicoties vokālām uzstāšanām tādos klubos kā Panorama Bar un Boiler Room, Džošs kļuva pazīstams ar savām andergraunda vēsmām itin visur, kur sanācis kāpt uz skatuves. Viņa priekšnesumi gan kvīru, gan plašākā deju mūzikas sabiedrībā, joprojām iedvesmo citus radikālai brīvībai.

Amber Muse ir ierakstu kompānija, kas rīko ballītes, festivālus un producē iknedēļas elektroniskās mūzikas raidījumus sabiedriskajos kanālos Radio NABA Latvijā un Raadio 2 Igaunijā. Kompānijas kontā ir vairāk nekā 50 mūzikas izdevumu, vairāk nekā simts dažāda lieluma pasākumu ar Rīgā aicinātām starptautiskā mēroga elektroniskās mūzikas zvaigznēm, tostarp Pablo Bozzi, Phase Fatale, KiNK, Robert Owens, Funk D’Void un citiem.

Amber Muse 19. gadadienas svinības sāksies plkst. 22:00 ar īpašu Bogdana Tarana vinila sesiju “Laska V21” (Vagonu ielā 21) bāra telpās. Divu stundu laikā viņš atskaņos un nokomentēs vairākas klasiskās elektroniskās mūzikas skaņuplates no savas kolekcijas. Pusnaktī tiks atklāta kluba deju grīda, kurā uzstāsies Josh Caffé, Queer on Acid, mOZ & Herren Ivo un Jazzy Marky & Nick Ustinov. Biļetes uz ballīti var iegādāties iepriekšpārdošanā pie https://ra.co/events/1798735.

Dalīties