D.Dan

8. decembrī radošajā telpā “Laska V21” notiks nākamā tehno ballīte WERK. Par pasākuma viesi šoreiz būs Korejas izcelsmes amerikānis D.Dan, liels jaunās berlīniešu klubu paaudzes favorīts, ballīšu “Mala Junta” rezidents. Pasākumā, kas tiek organizēts ar “Beefeater” atbalstu, kopā ar galveno mākslinieku uzstāsies arī pašmāju dīdžeji E91, Queer On Acid, mOZ & Herren Ivo un Paul Hnikin.

D.Dan ir dzimis Čikāgā, uz kurieni viņa ģimene pārcēlās no Seulas, Dienvidu Korejas, mācījies Britu starptautiskajā skolā, un, kad viņam bija 11 gadi, uz laiku apmetās Sietlā. Kopš jaunības mūzika ieņēma centrālo vietu D.Dan dzīvē – viņa tēvs pavadīja laiku, spēlējot mājās džeza saksofonu un klavieres, viņa mamma arī spēlēja klavieres un bieži klausījās disko plates.

Karjeras pirmsākumos D.Dan darbojās kā profesionāls perkusionists un līdz 2013. gadam ierakstīja deep techno zem Fugal vārda. Boiler Room parādīšanās un pirmā vizīte Berlīnē atvēra viņam logu uz Eiropas skatuvi: 2016. gadā viņš ierakstīja 50 skaņdarbus, no kurām četras izvēlējās izdevniecības “Lobster Theremin” īpašnieks Džimijs Askvits – un "The Danger Zone" EP izdošana kļuva par D.Dan biļeti pasaules elektroniskās mūzikas orbītā. Tajā pašā laikā viņš pārcēlās uz Vācijas galvaspilsētu, lai organiski iekļautos tās mūzikas dzīvē: piemēram, viņa setu skaitam HÖR interneta straumēšanā var tikai apskaust, bet viņa uzstāšanos Boiler Room Varšavā skatījās 1,6 miljonu reizes.

D.Dan ir daļa no berlīniešu kustības, kas piedod jaunu enerģiju pilsētas slavenajai tehno ainavai. Viņa treku grūvs, aizraujošs savā kaleidoskopiskajā atkārtošanā, kā arī balansēšana uz satriecošā, bieži vien ar trance techno piesitienu, viļņa ar ideāli precīzu miksēšanas tehniku ir stils, kas kļuvis par D.Dan rezidences “Mala Junta” ballīšu vizītkarti. Pēc izciliem ierakstiem pasaulslavenajās izdevniecībās “Lobster Theremin”, “Standard Deviation” un “Amniote Editions”, par jaunu lapaspusi amerikāņu mākslinieka darbībā kļuva paša izdevniecības “Summerpup” dibināšana 2021. gadā. Kā dīdžejs D.Dan liek klausītājam gaidīt katru pāreju no treka uz treku, kamēr viņa ritmu kaleidoskops griežas un transformējas labākajā un aizraujošākajā tehno mūzikas veidolā.

Dažādu toņu tehno WERK ballītē piedāvās tās organizatori Queer On Acid un mOZ & Herren Ivo, kā arī vēl divi zināmi vietējās skatuves pārstāvji: E91 un Paul Hnikin no projekta “Phenomenon”.

Pasākums sāksies 8. decembrī plkst. 23:00 Laska V21 klubā (Vagonu iela 21). Biļetes Iepriekšpārdošanā ir nopērkamas RA vietnē: ra.co/events/1813745.

Dalīties