Raidījumā "Absolūtais minors" retrospekciju turpinājums. Šonedēļ "Pavisam nezināmas laboratorijas" no Sabiles apskats. Raidījums skan katru otro trešdienu no 22.00-23.00. Atkārtojums pēc nedēļas trešdienas naktī plkst. 24.00 arī LR5 FM vilņos.

Programmā:
01. P.N.L. - Kamparalās
02. P.N.L. - Sarunas starp vairākiem gadiem
03. P.N.L. - Dziesma Aizbraucot
04. P.N.L. - Hallo
05. P.N.L. - Vienaldzīgā vēja dziesma
06. P.N.L. - Kā klājas taviem robežsargiem
07. P.N.L. - Ziema
08. P.N.L. - Miegs
09. P.N.L. - Ledus piemineklis
10. P.N.L. - Zelta zobs
11. P.N.L. - Dziesma aizmiegot
12. P.N.L. - Visklusākā Renāte
13. P.N.L. - Dzeloņžogs
14. P.N.L. - Aizmirstība
15. P.N.L. - Durvis
16. P.N.L. - Visi ceļi
17. P.N.L. - Epilogs (19. vasaras)
18. P.N.L. - projām ir laiks
Sabiles vidusskolas klasesbiedri Kaspars Rolšteins un Māris Žigats kopā muzicēja jau no 1. klases. 80. gadu vidū, ietekmējoties no ”Dzeltenajiem Pastniekiem”, ”NSRD” un ārzemju sint-pop grupām, nolēma radīt elektronisko mūziku pašu spēkiem. Pateicoties skolas direktoram un kultūras nama ansambļa vadītājam Vilnim Bumbierim, varēja tikt pie sintezatoriem un bungmašīnas un, sākot ar 1986. gadu, sacerēja paši savas kompozīcijas. Dažos ierakstos dziesmas iedziedāja Ilze Rituma, šad tad instrumentus iespēlēt piepalīdzēja daži paziņas. Laika gaitā diezgan haotiski kasetēs tiek izdoti ieraksti, kuri vairāk cirkulēja lokālajā vidē.
80. gadu beigās Kaspars iedraudzējās ar Ingusu Baušķenieku un no viņa iemācījās kā līmēt un montēt lentas. Tā tiek sakompilēta pirmā magnetofona lenta ”Ziema. Miegs. Ledus.”, kurā iekļautas dziesmas, kas ierakstītas periodā no 1986. līdz 1988. gadam. Līdz ar pirmo lenti arī rodas grupas nosaukums ”Pavisam Nezināma Laboratorija”, jo iepriekš abiem dalībniekiem nosaukums nav šķitis svarīgs. 1990. gadā tiek izlaista otra kompilācija ”Pavisam nezināma izlase”. Tajā pašā gadā LU fizmatu laboratorijā ar režisores Dainas Jāņkalnes palīdzību tika uzfilmēts grupas vienīgais videoklips, kuru dažas reizes parādīja raidījumā ”LIFC”. 
Neilgi pēc tam Kaspars sāka studēt Rīgā, un kopīgā muzicēšana pamazām apsīka. Māris Žigats nodibināja Sabiles grupu ”Pienvedēja Piedzīvojumi”. Kaspars Rolšteins sadarbībā ar Viesturu Slavu veica dažus ierakstus. 1992. gadā viņu dziesma ”Šūpoles” tika iekļauta izlasē ”Zilas Govs izlasīte – 2”. Vēlāk kopā ar Hardiju Lediņu, Kaspars Rolšteins ierakstīja absurda operu ”Rolstein On The Beach” un darbojās īslaicīgā projektā ”Ideal Standard”.

Dalīties