Otrdien, 16. oktobrī, Latvijas Universitātes radio NABA ēterā no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 skanēs raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka”. Klātienē raidījumā „Remarka” viesosies jaunās aktrises Anta Aizupe un Madara Botmane, kuras paralēli aktieriskajam darbam kopā darbojas muzikāli piesātinātā projektā „MADANT”.

Madara Botmane (1987) absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju kā aktrise, ir Latvijas Nacionālā teātra štata aktrise kopš 2011. gada. Iepriekš spilgtas lomas Madarai bijušas Valtera Sīļa izrādē „Visi mani prezidenti” un Elmāra Seņkova un Jurija Djakonova iestudētajā darbā „Heda” Andrejsalā. Šosezon Madara ir viena no divām Kristīnēm režisora Elmāra Seņkova iestudētajā izrādē „Purva bridējs” Latvijas Nacionālajā teātrī. Anta Aizupe (1988) absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju. Šoruden Anta turpina spēlēt režisora Vladislava Nastavševa iestudētajā darbā „Jūlijas jaunkundze” Valmieras Drāmas teātrī un Ievas lomā režisora Andreja Jaravoja darbā „Āda” Ģertrūdes ielas teātrī. Abas aktrises piedalījušās arī Regnāra Vaivara un Kaspara Rolšteina operā „Stokholmas sindroms”. Aktrieriskās gaitas papildina ar kopīgi izveidotā projekta „MADANT”, kur papildus abām aktrisēm darbojas arī DJ Dmitry Zagga, performancēm muzikālos pasākumos.

Tāpat raidījumā „Remarka” būs iespēja dzirdēt aktualitātes, kas gaidāmas oktobra otrajā pusē un kas svarīgas teātramīļiem un teātra profesionāļiem.

Nākamais raidījums „Remarka” būs klausāms otrdien, 30. oktobrī, no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00.

Raidījumu veido un vada Lauma Brežģe un Kitija Balcare.

Raidījums par teātra procesiem un skatuves dzīvi Latvijā „Remarka” Radio NABA viļņos skan katru otro nedēļu, otrdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00. Ar raidījuma ierakstiem var iepazīties Radio NABA raidījumu arhīvā www.radionaba.lv. Sekot raidījuma „Remarka” aktualitātēm un atstāt savas remarkas par dzirdēto un par būtisko var gan raidījuma Twitter profilā @TeRemarka, gan informatīvajā lapā Facebook.com/TeRemarka.

Dalīties