Par godu Latvijas Universitātes radio NABA 10. dzimšanas dienai sadarbībā ar “ABLV Charitable Foundation” tiek izsludināts jauns fotokonkurss. Darbus varēs iesniegt līdz 2012.gada 18. novembrim. Šī gada konkursa tēma – GAISĀ.

Līdz 18.11.2012. konkursantiem ir jāiesniedz viena vai divas fotogrāfijas, aizpildot <link pieteiksanas/naba10x10 _blank>elektronisko pieteikuma anketu</link>.



Konkursa tēma – GAISĀ
Konkursa tēma tradicionāli turpina iepriekšējos gados izvēlēto tematiku, kuras centrā joprojām ir radio un viss, kas ar to saistīts. Radio stacijās visā pasaulē pieņemts lietot jēdzienu – On Air. Šogad radio Naba svin jau 10. dzimšanas dienu un pa šiem gadiem, esot gaisā, paveikts daudz labu lietu, uz kurām ir vērts atskatīties. Tomēr tēma, kas izvēlēta šī gada fotokonkursam, ir interpretējama arī plašāk. Gaisā – tā ir atrašanās pa vidu, tās ir pārmaiņas. Galu galā, labi zināms apzīmējums „pasists gaisā”, kuru attiecina uz atšķirīgajiem. Savā darbībā, popularizējot neatkarīgo mūziku, kā arī kultūru kopumā, radio Naba parāda, ka atbalsta visus atšķirīgos un „gaisā pasistos”. Aicinām fotokonkursa dalībniekus savos darbos radoši parādīt redzējumu par
tēmu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sabiedrībā aktuālu
motīvu, radot mākslas darbu. Tēma ir plaša un neaizmirsīsim – GAISĀ nav tikai attēli ar cilvēkiem palēcienā, iztēlei robežu nav!

Konkursa noteikumi:
1) Pieteikšanās fotokonkursam 10x10 notiek elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu.
2) Katrs dalībnieks var piedalīties konkursā ar 1-2 fotogrāfijām.
3) Fotogrāfija var būt gan digitāla, gan analoga, ja nepieciešams, arī apstrādāta.
4) Iesniegtajām fotogrāfijām noteikti jānorāda nosaukums.
5) Konkurss tiek rīkots visām vecuma grupām.
6) Nolikuma tehniskajām un mākslinieciskajām prasībām neatbilstoši darbi netiks reģistrēti dalībai konkursā.

Kompetenta žūrija vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 23. novembrī.

25 žūrijas izvēlēti darbi piedalīsies ceļojošā fotoizstādē "10x10" par godu radio Naba 10. dzimšanas dienai. Šogad izstādes ceļojums sāksies radio Naba mūzikas klubā NABAKLAB, turpināsies Latvijas Mākslas akadēmijā, Latvijas Kultūras akadēmijā un kino “Splendid Palace”, bet noslēgsies Latvijas Universitātes centrālajā ēkā.

Žūrijas izvēlētie 3 labākie autori iegūs balvas: dāvanu kartes fotopreču iegādei, balvas no radio Naba, mūzikas kluba Nabaklab, izdevniecības Neputns. Pirmo 3 vietu ieguvēji saņems portāla fotokvartals.lv FK - Latvijas fotogrāfijas gadagrāmatu 2012. Trīs uzvarētājdarbi tiks nodrukāti kā Baddog pastkartes. Žurnāla „Rīgas Laiks” izvēlētā darba autoram tiks piešķirts žurnāla gada abonements.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā sīkāka informācija: aija [at] radionaba.lv vai pa tel.: 26878133

Dalīties