SkeptiCafe diskusija, Radio NABA izsludina radio raidījumu konkursu, Liepājas universitātē atvērs Mūzikas terapijas centru, IZM apšauba 150 studiju programmu lietderību, Dienvidkoreja plāno palaist kosmosa raķeti ar satelītu, "Palladium" 26. oktobrī uzstāsies Stīvs Vejs un Beverlija Maklellana, u.c.

>>>>> Projekts "SkeptiCafe" aicina uz neformālu lekciju par saprātīgu zāļu lietošanu 24. oktobrī plkst. 19.00 Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Pasākumā uzstāsies biedrības “Veselības projekti Latvijai” pārstāves, Latvijas Universitātes pētniece, Bioloģijas fakultātes zinātniskā asistente Signe Mežinska un Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Ieva Salmane-Kuļikovska. Lekcijā stāstīs un diskutēs par to, kas ietekmē zāļu lietošanas paradumus, cik lielā mērā attieksmi pret zālēm nosaka racionāli argumenti, ko nozīmē saprātīga un racionāla zāļu lietošana un vai zāles vienmēr ir vajadzīgas.

>>>>> LU Studentu padome sadarbībā ar radio NABA un LU Sabiedrisko attiecību departamentu aicina pieteikties radio raidījumu konkursam. Radio konkursa mērķis ir bagātināt Latvijas Universitātes kultūras un tās studentu dzīvi, kā arī stiprināt studentu piederības sajūtu savai Alma Mater. Studiju process, zinātne, kultūra, jaunākās tehnoloģijas – šie un vēl daudzi citi temati var kļūt par radio ētera turpmāko sastāvdaļu. Savas idejas apraksta pieteikumu var iesniegt līdz 24. oktobra pusnaktij.

>>>>> Izglītības un zinātnes ministrijā pārvērtējot Augstākās izglītības padomes ekspertu sniegto atzinumu par Latvijas augstskolu studiju programmu kvalitāti, secināts, ka Latvijā varētu apšaubīt vismaz 150 studiju programmu pastāvēšanas lietderību, tādējādi dažām no tām liedzot valsts finansējumu. Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis sacīja, ka šie pētījuma rezultāti tiks izrunāti ar sociālajiem partneriem un tikai tad dati tikšot publiskoti, tomēr piebilda, kamēr viņš esot ministrs, no valsts budžeta netikšot finansētas nekvalitatīvās studiju programmas. Savukārt uz jautājumu, ko tādā gadījumā darīt studentiem, kuri uzsākuši mācības kādā no nelietderīgajām studiju programmām, ministrs atbildēja, ka noteikti nāksies pārdomāt savu izvēli un saprast, vai turpināt mācības.

>>>>> Šodien plkst.16 Liepājas Universitātē tiks atvērts Mūzikas terapijas centrs, kas veiks zinātniski pētniecisko darbību mūzikas terapijas jomā un sekmēs mūzikas terapeitu profesionālo darbību, realizējot inovatīvu metožu un pieeju mūzikas terapijā popularizēšanu un ieviešanu praksē. Centrā regulāri strādās studiju programmas "Mūzikas terapija" absolventi, sniedzot palīdzību gan bērniem ar īpašām vajadzībām, gan pieaugušajiem. Jāpiebilst, ka tas būs pirmais mūzikas terapijas centrs Latvijā.

>>>>> Cerot pavirzīties uz priekšu sacensībā par kosmosa apguvi, Dienvidkoreja piektdien plāno palaist kosmosā savu pirmo raķeti ar satelītu, kas būs jau trešais šāda veida mēģinājums. Pirmie divi mēģinājumi cieta neveiksmi. Raķete startēs no raķešu palaišanas vietas Naro kosmosa centrā, kur tā tiks nogādāta trešdien. Pirmais Dienvidkorejas mēģinājums nogādāt kosmosā satelītu notika 2009.gadā, taču tas beidzās ar neveiksmi, kad raķetes «Naro-1» priekšgals neatvērās pietiekami, lai izlaistu satelītu. Otrā Dienvidkorejas raķete ar satelītu tika palaista 2010.gadā un eksplodēja mazāk nekā trīs minūtes pēc starta.

>>>>> Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja, Latvijas Rakstnieku savienība un Latvijas Literatūras centrs aicina pieteikt autordarbus Latvijas Literatūras gada balvai 2012. Balvas ekspertu komisija izvērtēs 2012.gada devumu Latvijas rakstniecībā, vairākās kategorijās nominējot literāri augstvērtīgākos šajā gadā publicētos darbus, kas tiks sumināti Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonijā 2013. gada aprīlī. Pieteikumi ir jāiesniedz Latvijas Literatūras centrā, Rīgā, Pērses ielā 14-8 līdz 2013. gada 4. februārim. Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā.

>>>>> Pirmdien notikušajā Filmu padomes sēdē starp Kultūras ministrijas un kino nozares speciālistiem raisījusies auglīga diskusija un pārrunas, un kino ļaudis joprojām neatkāpjas no savas prasības 2013.gada budžetā rast iespēju filmu ražošanai piešķirt 700 000 latu. Tā ir minimālā summa, kas nepieciešama filmu ražošanai. Kā ziņots, kino nozares cilvēki ir ļoti pārsteigti par to, ka 2013.gada budžetā, kas tiek uzskatīts par krīzes seku likvidācijas budžetu, kino nozarei bāzes skaitļos nav redzams finansējuma pieaugums.

>>>>> ”Artelī gandrīz teātrī” 5. un 6. novembrī varēs noskatīties dejas izrādi ”Tango līnijas”. Izrādē piedalās dejotāji no deju grupas "Ritms", "Tango sin Quinto" mūziķu pavadībā. “Tango līnijas” ir par tango, ap tango un līdzās tango. Uzvedums sastāv no divām daļām: vakara pirmajā daļā skatītāji varēs nobaudīt dejas izrādi ”Tango līnijas”, bet otrajā daļā tango sajūtu mūzikā turpinās ”Tango sin Quinto” un dziedātāja Aija Vītoliņa. Izrādes biļetes nopērkamas visās ”Biļešu paradīzes” kasēs.

>>>>> Lielajā ģildē, 30. oktobrī uzstāsies jazz/funk/fusion kvartets "Steve Smith and Vital Information" ar pazīstamo bundzinieku Stīvu Smitu priekšgalā. Kvartets Rīgas klausītājiem piedāvās savu jauno programmu ”Live! One Great Night”, kas jau nodēvēta par ”muzikālām dzīrēm patiesiem džeza cienītājiem”. Smits ir ierindots starp 25 visu laiku labākajiem bundziniekiem. Savukārt muzikālā apvienība "Vital Information" savas pastāvēšanas laikā izdevusi četrpadsmit albumus, no kuriem pēdējais ir 2012.gadā iznākušais "Live, One Great Night". Biļetes uz koncertu nopērkamas visās ”Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv

>>>>> 26.oktobrī koncertzālē Palladium plānoto ģitāras virtuoza, trīs Grammy balvu ieguvēja Stīva Veja koncertu, kura laikā mūziķis iepazīstinās ar savu jaunāko albumu ”The Story of Light”, iesildīs amerikāņu dziedātāja Beverlija Maklellana – spēcīgas un neparastas balss īpašniece. Beverlija ne vien dzied, bet arī lieliski spēlē ģitāru, klavieres, trompeti, mežragu, mandolīnu, ukuleli, basģitāru, kā arī dažādas perkusijas. Šogad Vejs izdevis savu sešpadsmito solo albumu ar nosaukumu ”The Story of Light”. Iepriekš Stīvs Vejs Rīgā viesojies 2005.gadā. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties visās ”Biļešu Servisa” tirdzniecības vietās.

Dalīties