„Svarīgi, ka es varu kartiņu paņemt rokās un sajust, ka tā ir īsta lieta,” par patīkamāko Postcrossing procesā stāsta Ilze Prūse. Postcrossing ir starptautiska pastkartīšu apmaiņas kustība. Tās ietvaros cilvēkiem, kuri izslāpuši pēc ar roku rakstītu vēstuļu saņemšanas, ir iespēja savstarpēji sazināties ar pasta kartiņu palīdzību gluži kā vecajos labajos laikos.

  Pievienoties kustībai ir pavisam vienkārši. „Pirmo pastkartīti nosūtīju uz Vāciju,” savu iesaisti atceras Ilze. „Sūtīju kartiņu ar latviešu simboliem – mēness un saules zīmēm.” Lai uzsāktu apmaiņu ar kartiņam, jāreģistrējas tīmekļa vietnē www.postcrossing.com un jāsaņem pirmā adrese, uz kuru nosūtīt pastkarti. Postcrossing lapā var sekot līdzi tam, no kurienes un uz kurieni ceļo nesen nosūtītās pastkartes. „Nekad nebūtu domājis, ka ar vēstulēm sarakstīšos ar ķīnieti, baltkrievieti,” par aizraujošo komunikāciju Postcrossing ietvaros saka viens no čaklākajiem kustības dalībniekiem Latvijā Renārs Rapa, kurš pa kartiņai nosūtījis uz visām kustības dalībvalstīm.

Postcrossing kustība izveidota pirms pieciem gadiem, Portugālē. Pašlaik tā darbojas 212 valstīs, un tajā iesaistījušies vairāk kā 300 000 dalībnieku. Katru stundu kustības ietvaros tiek nosūtītas vairāk nekā 800 pastkartes. Glītākās, saņemtās kartiņas lietotāji var publicēt tīmeklī. Tur arī redzams kas atklātnīti sūtījis un saņēmis, cik ilgi tā bijusi ceļā un cik kilometrus mērojusi. Sižetā izmantotā mūzika - Doc: Madame de Pompodour

Dalīties