Radio Naba 10 gadu jubileju sagaidot, piedāvājam noklausīties intervijas ar bijušajiem un tagadējiem radio Naba raidījumu vadītājiem.

Ar Kasparu Ozolu, Jāni Stundiņu, Dambi un Didzi Erru sarunājas Jānis Vuguls un Jānis Kazulis.

Jānis Vuguls: "Naba ir unikāls un neatkarīgs projekts. Ja palūkojamies uz citiem radio Latvijā, mainās radiostaciju nosaukumi, frekvences un beigās arī koncepcija."

Kaspars Ozols: "Tajā brīdī, kad tu sāc izpatikt klausītājiem, tu gremdē pašu klausītāju gaumi, degradē to. Manā izpratnē radio vienmēr ir bijis medijs, kas sniedz informāciju un šajā gadījumā Naba sniedz mūzikas informāciju. Interneta laikmetā ir savādāk, bet pirms 10 gadiem faktiski nebija vietu kur klausīties šādu mūziku un kur gūt attiecīgu informāciju."

Visa intervija:

Nabai 10 (28.11.2012_Kaspars Ozols) by Radionaba on Mixcloud


Jānis Kazulis:
"Vai mūsdienās Radio NABAI ir vēl tā īpašā niša, kas tam bija pirms 10 gadiem?" Jānis Stundiņš: "Nabai vienlaikus ir priekšrocība, ka niša paliek nenodefinēta. Būtībā tas ir bezformāts, kas ir šī radio valdzinājums. Šeit tu dzirdēsi metālu vai dīvainu 60to gadu mūziku. Šis bezformāts ir tas, no kā visi citi radio baidās. Tā ir nevis radio, bet raidstaciju tīkla niša. Bezformāts piešķir brīvības sajūtu un  daudzi to ir novērtējuši."

Visa intervija:

Naba 10 (29.11.2012_Jānis Stundiņš) by Radionaba on Mixcloud


Jānis Kazulis: 
Kā jūs raidījumā "Bitīt matos” izvēlaties mūziku? Kādi ir izvēles kritēriji? Dambis: "Es pēdējā laikā nesekoju līdzi tiem, kas dzied angliski. Visu nevar paspēt, bet latviskais uzrunā vairāk.  Atlase notiek tā: pirmais ir grupas nosaukums, tad dziesmas nosaukums. Ja tie ir kaut cik saistoši, tad paklausos dziesmu  3-5 sekundes un tad izlemju klausīties tālāk vai nē."

Jānis Kazulis: 10 gadu laikā cilvēki ir mainījušies. Vai Nabai nebūtu jāmainās?

Didzis Erra:
 "Naba jau mainās dabiskā veidā. Mainīt speciāli nav nekādas vajadzības. Brīnumainā kārtā tas ir noticis, bet ir pilnīgi skaidrs, ka Naba ir optimāls organisms, pilnība."

Visa intervija:

Naba 10 (29.11.2012_Dambis_Didzis Erra) by Radionaba on Mixcloud

Dalīties