Rīgas elektroniskās mūzikas festivāls UNDER 2020 šogad norisināsies trīs dienas: no 21. līdz 23. maijam. 24 stundas ilgo muzikālo maratonu, kas notiks sestdien, šajā reizē papildinās eksperimentālās mūzikas koncerts (ceturtdien), kā arī diskusija par mūzikas pasaules aktuālajām tēmām (piektdien). Izziņoti pirmie trīs festivāla hedlaineru vārdi. To vidū ir Tobias. (live) un Smash TV no Vācijas, kā arī Blue Hour no Apvienotās Karalistes.

Live uz tehno skatuves spēlēs Tobias., kluba Berghain rezidents no nozīmīgā Berlīnes leibla Ostgut Ton. Viņa mūzika – tas ir atmosfērisks tehno ar melodiskām basa līnijām un elektronikas elementiem, kas liek deju grīdām vibrēt. Uzstāsies arī brits Blue Hour, kura skanējumu ir iedvesmojušas 90. gadu noskaņas: viņa setus raksturo straujš temps, ko piepilda reiva enerģija un transa, jungle, IDM un tehno elementi. Viens no māksliniekiem uz house skatuves būs Rīgas elektroniskās mūzikas pazinēju iemīļotais berlīnietis Smash TV. Šī ietekmīgā pasaules mūzikas skatuves pārstāvja kontā ir simtiem relīzes un daudzskaitlīgi remiksi, ko izdevuši Get Physical Music, BPitch Control, Moon Harbour u.c.

Kopā ar festivāla organizatoriem Ksenia Kamikaza, Taran & Lomov un VZ, izziņoti arī divi mākslinieki no Krievijas un Baltkrievijas. No Sanktpēterburgas ieradīsies dīdžejs un producents Deniss Šubins, kurš savā dzimtajā pilsētā vada mākslas telpu DOT un muzikālo projektu Tekstil Music. Viņš izdod ierakstus un remiksus dažādos leiblos, kuru vidū ir arī Rīgas Amber Muse. Baltkrieviju pārstāvēs Anton 3_a – Radio Plato raidījuma autors un vadītājs, ballīšu promoteris un viens no skaņuplašu veikala un muzikālā bāra Accidental Society izveidotājiem Minskā.

Festivāls šogad norisināsies ceturto reizi un tā programma ir kļuvusi plašāka. Ceturtdien, 21. maijā, norisināsies eksperimentālās un alternatīvās elektroniskās mūzikas koncerts. Piektdien, 22. maijā, notiks vairākas diskusijas, kuru laikā tiks apspriestas tādas tēmas kā mūzikas un mākslas mijiedarbība (īpaši, Burning Man piemērs), LGBT uz pasaules elektroniskās mūzikas skatuves, kā arī reiva kustības attīstības vēsture Latvijā. Festivāla pamata programma sāksies 23. maija pēcpusdienā un noslēgsies svētdienas pusdienlaikā: uz četrām skatuvēm uzstāsies virkne starptautisku mākslinieku. Tuvojoties festivālam, tiks izziņoti pārējo dalībnieku vārdi, kā arī koncerta, diskusijas un festivāla dienas norises vietas.

Festivāla UNDER 2020 biļetes pieejamas BezRindas.lv: www.bezrindas.lv/lv/under-festival-2020/7503.

Tobias. live in Boiler Room: https://www.youtube.com/watch?v=-7ISLMC2Gk4

Dalīties