Par godu LR6 – Latvijas Universitātes Radio Naba 18. dzimšanas dienai noslēdzies fotokonkurss par tēmu „Distance”. Izvēlēti 18 labākie darbi. Kopumā konkursā piedalījās konkursanti ar 235 darbiem.

Konkursa tēmas „Distance” interpretācija kā ierasts pavēra neticami plašas iespējas un radīja lielu interesi, kas rezultējās ar lielu dalībnieku skaitu. Kopumā konkursā piedalījās konkursanti no visas Latvijas, kā arī no Norvēģijas, Beļģijas, Islandes, Lielbritānijas un ASV. Konkursa žūrija – Kristaps Kalns, Toms Grīnbergs, Madars Štramdiers, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Sabīne Moore – vērtēja darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai.  Visi 18 žūrijas izvēlētie darbi tiks apbalvoti un piedalīsies ceļojošajā fotoizstādē "18x18", kā arī piedalīsies skatītāju simpātijas balsojumā Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotajā ziņu portālā lsm.lv. Nobalsot par savu favorītu varēs no 19. novembra līdz 6. decembrim.

LSM.lv balsojuma uzvarētāji tiks paziņoti 7. decembrī. Sakarā ar ārkārtas situāciju valstī publisks apbalvošanas pasākums netiks organizēts un uzvarētāji tiks apsveikti individuāli. Ceļojošā fotoizstāde “18x18” uzsāks savu ceļojumu nākamā gada sākumā Galerijā Centrs, Audēju ielā 16.        

Izstādē piedalīsies 18 fotogrāfijas, kuru autori ir: Agnese Pastare, Anete Aramina, Dace Umblija, Daniēla Gailīte, Dzintra Žvagiņa, Eva Elizabete Vīksna, Ēva Krēsla, Ģirts Dreimanis, Inga Greiškāne, Janels Katlaps, Jūlija Burilova, Kristīne Matvejeva, Laila Ditmane, Māris Kreitenbergs, Poļina Vitkovska, Sandris Saulītis, Sarmīte Bogdanoviča, Zahars Subotins.

Nākamie izstādes pieturas punkti 2021. gadā būs Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” un Latvijas Universitātē, savukārt  vasarā no 6. līdz 8. augustam festivālā LABA DABA 2021.

Radio NABA organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šā gada izstādes partneri Latvijas Universitāte, Galerija Centrs, izdevniecība “Neputns”, žurnāls “Fotokvartāls”, Kultūras pils “Ziemeļblāzma”, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portālā lsm.lv un Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls LABA DABA.

Dalīties