Ar Radio NABA personību, instruktoru un DJ sarūpētu svinīgu programmu 1. decembrī Radio NABA atzīmēs savu 18. gadadienu.

Savus pilngadības svētkus Radio NABA atzīmēs šogad klusāk, bez ierastā dzīvās koncertprogrammas Radio NABA studijā, tomēr ievērojot visus drošības nosacījumus raidījumu vadītāji ir sarūpējuši 1. decembra svētku programmu klausītājiem. Ēterā būs dzirdamas sarunas par radio vēsturi, tagadni un

nākotni, būs dažādi pārsteigumi. Šīs dienas programmā būs iespējams dzirdēt NABARĪTU komandu pārstāvjus, raidījumus “Nezāle”, “Bron-Hīts”, “Zibens pa dibenu” un “Studentu pietura”. Būs daudzas attālinātas sarunas un intervijas, kurās būs dzirdami gan radio ilggadējie mūzikas instruktori,  gan programmas jaunpienācēji un jaunie studenti, gan Latvijas Radio un Latvijas Universitātes vadības pārstāvji, gaidāmi pat attālinātie viesi no Spānijas un Austrālijas. Vakara programmu noslēgs iknedēļas raidījumi “Conexao FM Brasil” un “Skaņu mežs”.

Klausītāji tiek aicināti programmai sekot radio tiešraidē, kā arī NABA.lv un Facebook platformās.

Radio NABA programmu regulāri nodrošina teju simts ētera instruktori, DJ, mākslinieki, ētera un ārpus ētera skaņraži, kopā veidojot vairāk nekā 51 raidījumu un podkāstu. Jau 18 gadus Radio NABA pilda savu misiju, būt par aktīvu līdzdalībnieku Rīgas pilsētas kultūras dzīves veidošanā, esot atvērtam medijam, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides un dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā. Uzrunājot cilvēkus, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā.

Bet jau 3. decembra vakarā plkst. 20:00 Radio NABA ētera būs dzirdams orgināliestudējums – 18 gades koncertuzvedums Ģirta Šoļa režijā  “Pasaka par Skalbi”, tiešraidē no Kultūras pils “Ziemeļblāzma”.  Tā  muzikālais pamats ir interpretāciju izlase “Skalbe.Dzirnavās” (NABA MUSIC 2019).  Koncertprogrammā piedalīsies Imants Daksis, Elizabete Balčus, Juris Kaukulis, Evija Vēbere un Toms Mikāls, “Inokentijs Mārpls”, “Oranžās brīvdienas” un Roberts Gobzinš. 

Savukārt vēl līdz 6.decembrim portālā LSM.lv var nobalstot par Radio NABA organizētā fotokonkursa “Distance” favorītiem. Papildu informācija: www.naba.lv/par/konkursi/fotokonkurss/

 Pagriez pasauli – raida NABA!

Dalīties