“Subjektīvie mērījumi” jau kopš 2015.gada vēstī par mākslas daudzveidīgajām parādībām, uz sarunām aicinot mākslas profesionāļus - māksliniekus, kuratorus, mākslas vēsturniekus - kā arī organizējot diskusijas.

2021.gadā raidījumā tiek veidoti tematiski raidījumu cikli, kas pievēšas Latvijas kultūrvidē aktuālām tēmām. Pirmais cikls veltīts mākslas kritikai, aktualizējot vairākus problēmjautājumus -  kritikas nelielais apjoms vizuālajā mākslā, tās neregulārais raksturs, vizuālajai mākslai veltīta medija neesamība. Analizēsim kā tas viss ietekmē ne vien mākslas kritikas kvalitāti, bet vai tas atstāj iespaidu uz mākslas procesu attīstību arī plašāk.

Tomēr šī gada sākumā bija pozitīvs notikums - mākslas vēsturniece Santa Hirša saņēma Normunda Naumaņa balvu mākslas kritikā, norādot uz kvalitatīvu darbu šajā laukā. Tāpēc Santa Hirša ir raidījumu cikla pirmā viešņa radio NABA studijā. Tematiskā raidījuma cikla noslēgumaā plānota kopīga diskusija.

Raidījumu vada māksliniece un kuratore Ieva Nagliņa.

Raidījums "Subjektīvie mērījumi" par mākslas izziņu skan LR6 LU radio NABA 95,8 FM pl. 17.00-18.00 katru otro ceturtdienu.

Dalīties