Laikā, kad cilvēku ikdiena ir vizuālās informācijas pārblīvēta un baudīt kultūru klātienē nav iespējams, festivāls 2ANNAS sadarbībā ar Radio NABA vēlās sniegt iespēju iepazīties ar tā vēsturi, programmām un aktualitātēm arī audiālā veidā. Podkāsts veidots kā īpašs veltījums 25 gadu jubilejai un īsfilmu vēsturei Latvijā. Sarunās un eksperimentālās rubrikās piedalīsies režisori, festivāla kuratori, programmu direktori, žūrijas locekļi un kino zinātnieki. “Divas Annas sarunājas” ir ceļojums kino pasaulē un tās nereti mītiskajos procesos.

Podkāsta ievadepizode – par īsfilmu scenāriju radošo konkursu – jau atrodama 2ANNU Facebook un Instagram profilos, bet 30. martā - pirmais raidījums, kas būs veltīts 2ANNU 25. jubilejai. Tajā tiks gan apspriesti festivāla pirmsākumi un attīstība, gan meklēta atbilde - kas tad īsti ir 2ANNAS? Sarunā piedalīsies festivāla direktors un radītājs Viesturs Grazdanovičs, mūziķis un mākslinieks Roberts Gobziņš, filmas “Komandieru nakts” (1995) veidotāji Arnis Hagendorfs un Silvestrs Ūsiņš, kā arī balss māksliniece, režisore Dana Indāne, kas atklās savas atmiņas un pieredzi par festivāla aizsākumiem un ballītēm, kas kļuvušas par būtisku un iemīļotu programmas daļu.

Turpmākajās epizodēs varēs uzzināt par pandēmijas ietekmi uz festivālu un šī gada fokusa tēmu ZEME. Tāpat tiks pētīts, vai filmas garumam ir nozīme, kā arī atsevišķs raidījums - par šī gada konkursu programmu uzvarētājiem.

Podkāsts būs pieejams Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts un 2ANNAS youtube.com kanālā. Podkāstu būs iespējams klausīties arī radio NABA tiešraidē otrdienās plkst. 11:00, taču festivāla laikā - arī ceturtdienā, kā arī naba.lv un lsm.lv. Seko līdzi podkāsta epizožu izlaišanas laikiem 2ANNAS sociālo tīklu kontos!

Festivāls "2ANNAS" šogad notiks tiešsaistē, un filmas bez maksas būs iespējams vērot festivāla mājaslapā www.2annas.lv. Tajā jau šobrīd var iepazīties ar pilnu konkursa filmu sarakstu.

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", kuru organizē Virtuālā studija "Urga", ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā, kas jau 25 gadus popularizē īsfilmas žanru.

Dalīties