No 28. aprīļa, katru otro trešdienu plkst. 11:00 Radio NABA ēterā būs klausāms raidījums “Svešķermenis”, kurā caur kritisko domāšanu un zinātni tiks izzinātas tēmas, kas saistītas ar ēšanas traucējumiem, diētu kultūru un veselīgākām attiecībām ar savu ķermeni un ēdienu.

“Ar šī raidījuma palīdzību vēlamies runāt par ķermeņa pozitīvisma un neitralitātes kustībām, nojaukt mītus par dažādām ēdienu grupām, paradumiem un diētām, un aktualizēt tēmas, kuras ne vienmēr apspriest ir ērti,” stāsta raidījuma producente Kristiāna Kārkliņa.

Raidījumā tiks aplūkoti cilvēku personīgie stāsti un pieredze ar dažādiem ēšanas traucējumiem, un kopā ar jomas speciālistiem pārrunātas mūsdienu aktuālās problēmas, kas saistītas ar ēšanu un personīgo ķermeņa izpratni.

Pirmajā raidījumā viesosies ārste psihiatre Natālija Bērziņa, kura palīdzēs saprast, kas tieši ir ēšanas traucējumi, kāda ir to vēsture, kā arī Natālija dalīsies savā pieredzē, darbā ar pacientiem.

Raidījumu “Svešķermenis” veido producentes Kristiāna Kārkliņa un Marta Kraujiņa. Raidījums klausāms Radio NABA ēterā FM 95,8, internetā naba.lv un podkāstu (raidierakstu) formā populārākajās straumēšanas vietnēs.

Dalīties