Informatīvs un vienlaikus izklaidējošs raidījums par XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Šī grandiozā notikuma pamatmērķis ir uzturēt latviskās tradīcijas dzīvas un aktuālas cauri laikam. Kopīgi ar viesiem - svētku dalībniekiem un kolektīvu vadītājiem aplūkosim un vērtēsim svētku neierasto digitālo formātu, galvenās norises un pausto vēstījumu. Svinēsim sauli un rotāsimies dziesmā un dejā!

21.augustā pl.19.00 pašā pirmajā epizodē ielūkosimies XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku digitālā lielkoncerta - videoprojekta “Svinēt Sauli” aizkulisēs no kolektīva vadītājas un dalībnieces perspektīvas. Savā pieredzē dalīsies Rīgas Franču liceja Tautas deju kolektīva "Auseklītis" vadītāja Liene Frīdberga un dejotāja Beāte Keina Balode. Apspriedīsim šī gada digitālo svētku ieguvumus un arī iespējamos trūkumus, kā arī meklēsim atbildes un jautājumu, kas piešķir svētkiem galveno nozīmi. Un pārbaudīsim raidījuma viešņu zināšanas par dažādiem ar skolēnu dziesmu un deju svētkiem saistītiem faktiem un notikumiem.

Nobeigumā dzirdēsim īpašu sveicienu no Cēsu puses, kur svētkus svin TDK "Randiņš" 1.-2. klašu grupas vadītāja Paula Anna Āboliņa.

Raidījumu vada un veido: Elīna Krēmere, Anna Evelīna Krišjāne, Kaspars Eglītis un Valters Mednieks.

Dalīties