Ziemassvētki ir svētki, kurus svin neskaitāmi daudz cilvēku visā pasaulē katru gadu… bet katrā vietā citādāk! Dažādās valstīs laika gaitā ir veidojušās dažnedažādākās tradīcijas, kas var šķist pat ļoti neparastas un atšķirīgas no mums pierastajām tepat, Latvijā. Lai vairāk noskaidrotu par ārzemju pierastajiem rituāliem un ēdieniem Ziemassvētku laikā, šoreiz aicinājām atsaukties studentus, kuri ir kādus svētkus pavadījuši ārpus dzimtenes.

Attālināti, ar audio atbilžu palīdzību mums pievienojas Rūta Bruževica un Kristīne Sikora. Rūta, studējot LU Vēstures un filozofijas fakultātē, 2018/2019 gadā devās Erasmus mobilitātē uz Vāciju, konkrētāk Ķelnes Universitāti. Savukārt, Kristīne apmaiņas programmas ietvaros apciemojusi eksotisko un karsto Čīli.

Kā arī pie mums studijā ir ļoti īpašs viesis - spāniete Eva, kura sagaidīs Ziemassvētkus tepat Latvijā, taču Erasmus programmas ietvaros ir atbraukusi no siltākām zemēm. Studijā viņa ierodas pie mums noskurinoties un stāstot, ka kājās ir termo un slēpošanas bikses, jo -10 grādi viņai ir pārāk vēsi. Eva mūs vairāk iepazīstina ar spāņu kultūru un dažām tradicionālām paražām, kā arī stāsta, ka viens no viņas mīļākajiem latviešu ēdieniem ir karbonādes :)

Kādas Ziemassvētku tradīcijas ir Vācijā, Čīlē un Spānijā, kā arī ko meitenes iesaka šajās valstīs apmeklēt, klausieties raidījumā! Uzzināsim daudz nepierastus ticējumus un gardumus, ar kuriem svētkos mielojās cilvēki no dažādām pasaules malām.

Dalīties