Šodien Radio NABA iepazīstina ar nākamajiem 3 video no 13 tapušajiem audiovizuālajiem darbiem no jaunākās Dzejas diska izslases - “Nāc d(z)ejot!”, kurā kā laikmetīgās dzejas antoloģijā mijiedarbību rod dzeja, deja, skaņu un video mākslas. Trīspadsmit dažādu refleksiju video formātā veidošanā par laiku, telpu un cilvēku iesaistījušies 13 dzejnieki, 3 laikmetīgās dejas horeogrāfes, mūziķi, kas rezidējuši vairāk nekā 3 valstīs, video mākslinieki un dizaina veidotāji.

Nākamie 3 darbi:

4. Kirils Ēcis  fragments no cikla “Lai dzīvo bērni” - https://youtu.be/yhwFQ4fB7To

5. Jānis Tomašs - man nenāca miegs - https://youtu.be/8DdtCcblqWw

6. Lote Vilma Vītiņa - kustos spraigi - https://youtu.be/GO8uClLAUHs

Visus publicētos video var aplūkot Radio NABA Youtube kontā: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtqwRrk6CDb60hKWYceMYhMGgleLisQ3D 

“Nāc d(z)ejot!” ir ilgi lolots jau tradīcijām bagātās dzejas izlases “Dzejas disks” 7. izdevums, šoreiz pieejams interneta vidē video un audio formātos. Dzejas disks pievēršas dzejnieku tekstiem un māksliniekiem, kuri iemieso gan formas laušanu un izaicināšanu, gan arī mudinājumu uz kustību un iesaisti gan ķermenī, gan prātā. Izlasē atrodama dzeja - latviski, krieviski un latgaliski.

Dzejas diska satura veidošanā iesaistīti dzejnieki - Ilmārs Šlāpins, Raimonds Ķirķis, Ligija Purinaša, Kirils Ēcis, Jānis Tomašs, Lote Vilma Vītiņa, Elīna Vendija Rībena, Katrīna Rudzīte, Evelīna Andžāne, Jeļena Glazova, Jānis Hvoinskis, Aivars Madris un Krista Anna Belševica, dejotāji - Alise Bokaldere, Alise Putniņa un Marija Saveiko, mūzikas autori - Maksims Šenteļevs un skaņu mākslas apvienība "bernurits", audiovizuālie risinājumu realizētāji, režisori/operatori - Lauris Ābele, Mārcis Ābele, Kaspars Cirsis un dizaina izstrādātāja: Klāra Grundšteine. Izlases koncepcijas autori ir Radio NABA/ Anete Enikova, Signe Viška, Madars Štramdiers, Kaspars Zalāns.

Dzejas disku var atrast interneta vietnē www.dzejasdisks.lv, bet video var skatīties Youtube, aktualitātēm līdzi sekot var Radio NABA sociālajos medijos. Video ir papildināti gan ar titriem, gan audio komentāriem, kas noderīgi būs cilvēkiem ar redzes vai dzirdes uztveres grūtībām.

Projekts top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu mērķprogrammas “kultūrElpa” ietvaros.

Dalīties