Elektroniskie mūziķi visā pasaulē aktīvi pauž atbalstu Ukrainai un nosoda Krievijas militāro iebrukumu šajā valstī. Latvijas producenti nestāvēja malā un iesaistījās: šodien, 9. martā, Platz für Tanz leiblā nāca klajā pašmāju mūzikas krājums “LV 4 UA”. Visi ienākumi no tā skaņdarbu pārdošanas tiks nosūtīta Ukrainas elektroniskās mūzikas kopienām.

Kompilācijā ir iekļauti divu desmitu mākslinieku ieraksti (norādīti alfabēta secībā): Crying Skies, DarkMe, DJ Plastic, e91, Ellis Be, Holensen & Ewy, Ksenia Kamikaza, KUZUCUK, Laima Adelaide, Latino Dream, Miseralist, Nesra & Māra Ulme, Nikolass Bārnss, Nikola Negorods, Puffin, Sabīnē, Sirdsapes, Starpliktuve, Taran & Lomov, Tony (LV), Void Cells un ΩTek. Vairāki mākslinieki nevarēja piedalīties kompilācijā ar skaņdarbiem un atbalstīs šo mērķi ar ziedojumiem.

"Mēs visi esam šokēti par notiekošo Ukrainā, un mēs vēlamies atbalstīt nevainīgos civiliedzīvotājus, kuri cieš no kaimiņvalsts militārās agresijas," saka Ksenija Kamikaza, Platz für Tanz dibinātāja. “Pēdējos gados Ukrainas elektroniskā skatuve ir kļuvusi par nozīmīgu pasaules kultūras sastāvdaļu un, iespējams, katram no kompilācijas dalībniekiem tur ir draugi. Tagad ukraiņu mākslinieki glābj cilvēkus un bezpajumtniekus, palīdz ģimenēm apvienoties, rūpējas par slimajiem”.

“Peļņa no pārdošanas tiks novirzīta māksliniekiem, izdevniecību un klubu pārstāvjiem: pārtikas, medikamentu, nepieciešamo apģērbu iegādei. Ap viņiem ir izveidojušās lielas kopienas, un viņi personīgi zina, kam šobrīd palīdzība ir nepieciešama visvairāk”, piebilst Kamikaza. “Vairāk par jebko citu pasaulē mēs gaidām šī netaisnīgā kara beigas. Lai miers atgriežas Ukrainā, lai mākslinieki atgriežas mākslā!”

Kompilācija ir pieejama Bandcamp platformā: https://kseniakamikaza.bandcamp.com/album/lv-4-ua.

Dalīties