18. novembrī Maze kluba divās deju grīdās notiks Rīgas mūzikas leibla Amber Muse 18. dzimšanas dienai veltīts pasākums, ko atbalsta Flor De Cana. Divi mūziķi — Jūras Lietus no Berlīnes un Puffin no Latvijas — nospēlēs live priekšnesumus, bet Taran & Lomov, East Cho, Aizvakardiena, mOZ & Herren Ivo, Grisha Nirgov un Denis Shubin gatavo dīdžeju setus.

«Amber Muse primārais mērķis ir mūzika, tāpēc leibla dzimšanas dienu mēs nosvinēsim ar lielu ballīti! Šogad mūsu 18. jubilejas datums sakrīt ar Latvijas dzimšanas dienu 18. novembrī — labs iemesls dubultām svinībām! Pasākumā skanēs mūzika, kas visvairāk iet mums pie sirds šajās dienās: house, techno, elektronika vienā zālē un dark disco ar EBM ievirzēm otrā zālē. Esam pārliecināti, ka abas elektroniskās mūzikas "dzīvās" uzstāšanās, ko nospēlēs Jūras Lietus un Puffin, paliks atmiņā pilsētas klubu cilvēkiem», tā leibla īpašnieki Taran & Lomov. «Šajā svinību mēnesī mēs laižām klajā savu pirmo ierakstu gandrīz divu gadu laikā, ko ierakstījām ar vietējo mākslinieku un mūziķi Agat, nosaukumā "Lost Memories"».

Jūras Lietus ir Antona Kubikova live-projekts. Antons ir leģendārā personība Eiropas elektroniskās mūzikas vēsturē, ir aktīvs dalībnieks techno mūzikas jomā jau no 90-tiem gadiem. Antona skaņdarbi tika izdoti Ķelnes leiblā Kompakt, viņš piedalījās projektā SCSI-9 un mūzikas izdevniecības Pro-tez Records darbībā. Pēc dažiem gadiem, pavadītiem Rīgā un Prāgā pēdējo divu desmitgadu laikā, viņš apmetās uz dzīvi Berlīnē. 2014. gadā, Latvijas dabas iedvesmots, Kubikovs uzsāka solo-projektu Jūras Lietus, kurā ietvaros rada Detroitas techno ar moduļu sintezatoriem. 18. novembrī viņš uzstāsies ar jaunu programmu.

Bez Jūras lietus ballītes galvenajā deju grīdā house, techno un elektronisko mūziku uzspēlēs Taran & Lomov, viens no izdevniecības mūziķiem Deniss Šubins un dažādu mūzikas žanru piekopjošā jauna latviešu dīdžeje Aizvakardiena. Otrajā telpā jaunu live uzstāšanos dark disco un EBM stilā gatavo Puffin no Latvijas, kas komponē mūziku jau kopš 00-to gadu vidus. Viņam pievienosies Makss Lomovs zem segvārda East Cho, kā arī pasākuma līdzpromouteri mOZ & Herren Ivo no apvienības R U iN un jauns dīdžejs Griša Nirgovs.

Amber Muse tika radīts 2004. gadā ka skaņu ierakstu izdevniecībā. Drīzumā pēc dibināšanas kompānija sāka rīkot elektroniskās mūzikas pasākumus  un festivālus gan Latvijā, gan ārzemēs (piemēram, no 2019. gada kopā ar Platz für Tanz tiek rīkots UNDER Festival). Zem leibla vārda Radio NABA un Igaunijas Raadio 2 skan radioraidījums, kā arī leibla dibinātāji regulāri raksta par elektroniskās mūzikas notikumiem portālā TestPress.news.

Amber Muse: 18th anniversary sāksies plkst. 23:00 18. novembrī klubā Maze (Rīgā, Brīvības ielā 109). Biļetes ir nopērkamas Resident Advisor lapā.
 

Dalīties