Noslēdzies fotokonkurss par tēmu "Pagriez pasauli!", izvēlētie 20 labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā portālā LSM.lv, kā arī dosies ceļojošajā fotoizstādē "20x20". Fotokonkursu rīko "Radio Naba", atzīmējot savu 20. gadadienu. Kopumā konkursā piedalījās konkursanti ar 192 darbiem no visas Latvijas, kā arī no ASV un Norvēģijas.

Par 20 labākajiem darbiem atzīti un tautas balsojumā piedalīsies: Agnese Pastare “Eņģelis un nelabais”, Anna Dāboliņa “Pasaules fragmenti”, Annija Balčūne “Nogriez nabas saiti”, Antra Priede “Smaržu virpulī”, Dace Simanoviča “Pagriez savu pasauli ar kādu kopā”, Eduards Krūmiņš “Pagriez pasauli tādu, kādu vēlies”, Inga Pizāne “Vējš pagrieza manu skatupunktu. No sadzīves atkritumiem uz dzīves kritumiem.”, Janis Katlaps “Pārplēs pasauli”, Jevgenijs Ščolokovs “Labi būt Tēvam”, Juris Grīnfelds “Inception”, Katerina Terlanova “Turi horizontu”, Katrīna Ķepule “The follower”, Krists Kūla “Miera gaidās”, Laine Vaivode “Karuselis”, Līga Annija Indruškeviča “Cerība, pagriez pasauli!”, Māris Kreitenbergs “Sākums iegriezts”, Nilū Lūsēna “Tava pasaule”, Uldis Balga “MP39”, Valdis Putniņš “Frekvenču simbioze”, Zanda Stabiņa “Skaļais klusums”.

Nobalsot par savu favorītu iespējams sabiedrisko mediju portālā LSM.lv līdz 27. novembrim pulksten 23.59. Balsot iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu. Saite uz balsojumu.

Konkursa tēmas "Pagriez pasauli!" interpretācija, kā ierasts, pavēra plašas iespējas. Konkursa žūrija – Anna Salmane, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Kristaps Kalns, Madars Štramdiers, Sabīne Moore, Toms Grīnbergs – vērtēja darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai.

Ceļojošā fotoizstāde "20x20" tiks atklāta 28. novembrī, plkst.18.00, Latvijas Universitātes  Zinātņu mājas 2. stāvā Jelgavas ielā 3,  kur tiks apbalvoti visi 20 autori un paziņoti trīs labāko darbu autori. Izstāde šajā gadā būs apskatāma LU Zinātņu mājā un koncertvietā “Vagonu zāle”, savukārt 2023. gada janvārī un februārī tā ceļos un būs apskatāma Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” un Tallinas ielas kvartālā. Vasarā izstāde ceļos uz festivālu LABA DABA 2023, Līgatnes pagasta "Ratniekos".

Pirms izstādes atklāšanas, 28.novembrī, plkst. 16.00, turpat LU Zinātņu mājā aicinām visus interesentus apmeklēt diskusiju “Kā pagriezt pasauli ar fotogrāfijas palīdzību?”, lai piedalītos fotogrāfijas ekspertu sarunā par un ap aktuālo fotogrāfijā. Diskutēs Katrīna Teivāne, Krista Burāne un Kristaps Kalns, to vadīs Radio NABA raidījuma “Digitālās brokastis” vadītāji Artis Ozoliņš un Rihards Blese.

"Radio Naba" organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šī gada izstādes partneri ir Latvijas Universitāte, Latvijas Radio, Rīgas Dome, izdevniecība "Neputns", žurnāls "Fotokvartāls", sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba".

Visa informācija par fotokonkursu un izstādes ceļojumu – www.naba.lv.

Dalīties