LR6 - LU Radio NABA aicina visus interesentus uz diskusiju “Kā pagriezt pasauli ar fotogrāfijas palīdzību?” par un ap aktuālo fotogrāfijā kopā ar fotogrāfijas ekspertiem un raidījuma “Digitālās brokastis” vadītājiem. Diskusija notiks pirmdien, 28. novembrī plkst. 16.00 klātienē LU Zinātņu mājas 2. stāvā Jelgavas ielā 3, kā arī taišsaistē. Bet jau 18.00 šajā pašā vietā - LU Zinātņu mājā norisināsies ceļojošās foto izstādes atklāšana un tiks apbalvoti fotokonkursa “Pagriez pasauli!” 20 labāko fotogrāfiju autori un paziņoti trīs labāko darbu autori, kā arī LSM portāla tautas balsojuma uzvarētāju.

Publiskajā ekspertu diskusijā piedalīsies Katrīna Teivāne, Krista Burāne un Kristaps Kalns, vadīs Radio NABA raidījuma “Digitālās brokastis” vadītāji Artis Ozoliņš un Rihards Blese. Fotogrāfs Kristaps Kalns ir bijis Radio NABA fotokonkursa žūrijā no tā pirmsākumiem. Kultūras teorētiķe Katrīna Teivāne un māksliniece Krista Burāne ieguvušas godalgotas vietas pašos pirmajos Radio NABA fotokonkursos. Kopā meklēsim atbildes uz jautājumiem par fotogrāfijas lomu mūsdienu pasaulē, tās nākotni un Radio NABA fotokonkursa dalībnieku citādo skatienu uz pasauli caur fotogrāfiju. Interesenti kuri nevarēs ierasties uz diskusiju klātienē, tai būs iespējas sekot arī videotiešraidē - Radio NABA facebook.com un youtube.com kontos.

Pēc diskusijas, plkst.18.00, turpat LU Zinātņu mājā apbalvosim fotokonkursa “Pagriez pasauli!” 20 labāko darbu autorus un, atzīmējot Radio NABA 20. gadadienu, atklāsim ceļojošo izstādi. Šajā gadā izstāde būs apskatāma LU Zinātņu mājā un koncertvietā “Vagonu zāle”, savukārt 2023. gada janvārī un februārī tā ceļos un būs apskatāma Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” un Tallinas ielas kvartālā. Vasarā izstāde ceļos uz festivālu LABA DABA 2023, Līgatnes pagasta "Ratniekos".

Vēl līdz 27. novembrim plkst. 23.59 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv iespējams nobalsot par savu favorītu no labākajām 20 fotogrāfijām. Balsot iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu vai e-pastu. Saite uz balsojumu.

Par 20 labākajiem darbiem atzīti un tautas balsojumā piedalās: Agnese Pastare “Eņģelis un nelabais”, Anna Dāboliņa “Pasaules fragmenti”, Annija Balčūne “Nogriez nabas saiti”, Antra Priede “Smaržu virpulī”, Dace Simanoviča “Pagriez savu pasauli ar kādu kopā”, Eduards Krūmiņš “Pagriez pasauli tādu, kādu vēlies”, Inga Pizāne “Vējš pagrieza manu skatupunktu. No sadzīves atkritumiem uz dzīves kritumiem.”, Janis Katlaps “Pārplēs pasauli”, Jevgenijs Ščolokovs “Labi būt Tēvam”, Juris Grīnfelds “Inception”, Katerina Terlanova “Turi horizontu”, Katrīna Ķepule “The follower”, Krists Kūla “Miera gaidās”, Laine Vaivode “Karuselis”, Līga Annija Indruškeviča “Cerība, pagriez pasauli!”, Māris Kreitenbergs “Sākums iegriezts”, Nilū Lūsēna “Tava pasaule”, Uldis Balga “MP39”, Valdis Putniņš “Frekvenču simbioze”, Zanda Stabiņa “Skaļais klusums”.

LR 6 – LU Radio NABA organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada. Šī gada izstādes partneri ir Latvijas Universitāte, Latvijas Radio, Rīgas Dome, izdevniecība "Neputns", žurnāls "Fotokvartāls", sabiedrisko mediju portāls LSM.lv un Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "LABA DABA".

Visa informācija par fotokonkursu un izstādes ceļojumu – www.naba.lv

 

Dalīties

Saistītais saturs

Radio NABA atzīmē 20. dzimšanas dienu
01.12.2022.

Radio NABA atzīmē 20. dzimšanas dienu