Foto: Ernests Dinka

No 4. līdz 6. augustam Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki” norisināsies ģimenēm draudzīgākais no festivāliem - Mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba”, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus. Šodien tiek izsludināta daļa muzikālās programmas, savukārt, Biļešu servisa kasēs turpinās biļešu tirdzniecība. Tuvojoties festivālam, biļetēm pakāpeniski mainīsies cena.

Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk, nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises. Jāatzīmē, ka liela daļa muzikālo priekšnesumu būs unikāli, veidoti tieši “Laba Daba”. Kā ierasts, gaidāma plaša programma bērniem, darbosies bērnu dārzs, Babyroom mazuļu terase un atsevišķa telšu pilsētiņas ģimeņu zona.

Kā pirmie no festivāla muzikālās programmas tiek izziņoti – spēka meiteņu sastāva trio SHISHI no Lietuvas, leģendārā sintpopa grupa JUMPRAVA, roka koncertmagnāti DZELZS VILKS, spilgtā pankgrupa ŠŅK, alternatīvās/indīroka apvienības SATELLITES LV, PURPLE NEGATIVE, STŪRĪ ZĒVELE, NOVA KOMA, ASTON KAIS, elektropopa projekts BAIBA (Latvija/Austrija), postfolka apvienības RĀVA un ZARI, postroka kamerorķestris DAS SONNTAGS LEGION un dziesminieks IMANTS DAKSIS. Neierastā, paplašinātā sastāvā uzstāsies romantiskais mūzikas duets ČIPSIS un DULLAIS, savukārt arī PIENVEDĒJA PIEDZĪVOJUMI festivālā uzstāsies īpašā sastāvā un skanējumā. Pavisam jaunā apvienība NSR (Nebijušu Sajūtu Restauratori) uzburs ainu par leģendārās grupas NSRD albumu “Medicīna un māksla”.

Drīzumā tiks izziņoti vēl vairāku ārvalstu viesu, kā arī Latvijas mākslinieku vārdi.

Lielajā šķūnī, jeb uz “Suņa” skatuves būs vērojama plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, kas naktīs pārtaps par elektroniskās deju mūzikas skatuvi – dīdžeju parādi. Savukārt filmu programmas skatuves telpā “Kino zālīte” sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu “2Annas” būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs Radio NABA skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā. Festivālā gaidāmas arī par tradīciju kļuvušās „Pūces miga” un „Ej Apskrieties” Dj skatuves.

Programma un paralēlo norišu klāsts tiks regulāri papildināts un būs pieejams labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās. Atgādinām, ka biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot).

Uzsākta biļešu tirdzniecība par draudzīgāku cenu, kas būs pieejama tikai līdz 4. maijam vietnē www.labadaba.lv un “Biļešu serviss” kasēs.

Dalīties