Terraplana (BR)

Ar 8 grupām apskatīsim jaunumus no tālās Dienvidamerikas un Centrālamerikas , dziesmas spāņu un portugāļu valodās , piecas grupas pirmoreiz

No Meksikas pirmoreiz "space/kraut/glamrock" kvintets "La Era de Acuario" ar debijas LP "La Era de Acuario" (2021) open.spotify.com/artist/5uM5pjFZqCgexfwJ0n7qQh Kvalitatīvs žanra albums , kas aiznes mūs 40 gadu pagātnē kam piepalīdz grupas vizuālais tēls.

Otro reizi ar otro LP "Love Is the Answer" (2023) open.spotify.com/album/6RX01dChrxVMcluBPJgoLr būs Kostarikas "psych/britpop" kvintets "Las Robertas". Pēc sešiem gadiem kopš apskatītā otrā LP "Waves of the New" (2017) grupa ir klāt ar 9 dziesmu albumu (45.min.) , kura ietekmes meklējamas 80/90 gadu `britrokā`. Albums izdots ļoti daudzu raidījumā bijušu grupu ( Living Hour/Blushing/Lucid Express/Tallies/Young Prisms) izdevniecībā "Kanine Reciords" (ASV/NY) un tagad atrodas apjomīgā Eiropas tūrē.

No Brazīlijas pirmoreiz "shoegaze" aprindās aktuāla jauna grupa - kvartets no Kuritibas "Terraplana" ar 2 EP "Olhar pra Tr​á​s" (2023) open.spotify.com/album/1docUvWidO7gDyUNB2DUOL . Grupa darbojas portugāļu valodā un labi parāda sevi ar jauno EP.

Turpina darboties jau pieredzējušais Blumenau "dreampop" kvartets "Adorável Clichê" , kas pastāvīgi ir raidījumā ar jaunumiem , un pēc debijas LP (2018) izdevis piecus singlus. 2021.g. oktobrī apskatījām singlu "Mar Albertu" (2021) , bet tagad būs ar jauno singlu "Gelo Fino" (2022) open.spotify.com/album/1hMRsOAzjkj28YFNEFtClB portugāļu valodā.

Vēl no Brazīlijas pirmoreiz klasisks San Paulu "stoner/doom" kvintets "Weedevil" ar debijas LP "The Return" (2022) open.spotify.com/album/6TkpnQ977QxZkMAwBHYgGA angļu valodā.

No Argentīnas trešo reizi Buenosairesas "dreampop" duets (kvartets) "Riel" ar karsto (28.aprīlis) trešo EP "Principio del Fin" open.spotify.com/album/3sMBBet6Pvyq5cRK1uXQiA Vienmēr melodisks "dreampops" spāņu valodā.

Pirmoreiz Buenosairesas "artpop/dreampop" kvartets "Sakatumba" ar otro EP "Puro Teatro" (2023) open.spotify.com/album/5re0i0plWzfzkkmuPvhAeK spāņu valodā. Grupas debijas EP iznāca 2019.g.Savdabīgs albums. 

Noslēgumā Čīles solomāksliniece "Javi Urra" ar savu kvartetu un debijas EP "Soltar" (2021) open.spotify.com/album/3jdZnt5zgLJl8lKkKQAnsC "dreampop" žanrā.

Dziesmu saraksts 

1."La Era de Acuario" - "Org​ó​n"

2."Las Robertas" - "Love Is the Answer"

3."Las Robertas" - "F."

4."Terraplana" - "Mem​ó​rias"

5."Terraplana" - "Cais"

6."Adorável Clichê" - "Gelo Fino"

7."Weedevil" - "Underwater"

8."Riel" - "Blanco y Negro"

9."Riel" - "Desamor"

10."Sakatumba" - "Trepan los Esclavos"

11."Javi Urra" - "Tarde" 

Audio/video 

"La Era de Acuario" - "Org​ó​n" (live) www.youtube.com/watch

"Las Robertas" - "Love Is the Answer" www.youtube.com/watch

"Las Robertas" - "F." www.youtube.com/watch

"Terraplana" - "Mem​ó​rias" www.youtube.com/watch

"Terraplana" - "Cais" www.youtube.com/watch

"Adorável Clichê" - "Gelo Fino" www.youtube.com/watch

"Weedevil" - "Underwater" www.youtube.com/watch

"Riel" - "Blanco y Negro" www.youtube.com/watch

"Riel" - "Desamor" www.youtube.com/watch

"Sakatumba" - "Trepan los Esclavos" www.youtube.com/watch

"Javi Urra" - "Tarde" www.youtube.com/watch

Dalīties