Lumari

Raidījumā ar septiņām grupām apskatīsim "dreamgaze/grungegaze/shoegaze" žanra jaunumus no ASV. "The Holy Circle "otrais LP , vairāku jauno grupu - "Kid Fears" , "Flatwaves" , "Lumari" kvalitatīvie debijas LP.

Bostonas (MA) "dreamfolk/dreamrock" kvintets "Paper Lady" ar EP "Traveling Exploding Star" (2023) open.spotify.com/album/4Gqggi1bGY6PuOeuXWW8fl

un Baltimoras (MR) "dreampop/dreamgaze" kvartets "Talking to Shadows" ar EP "Lost" (2023) open.spotify.com/album/6tbOrTOV07uD9950rF9Cfp

Otro reizi ar otro LP "Don`t Disturb My Walking Dream" (2022) open.spotify.com/album/45TZT6NeRBol9XiRekLUrm būs Baltimoras (MR) "electro/shoegaze" trio "The Holy Circle" kura kodolu sastāda vīra/sievas duets - Erica Burgner-Hannun un Terence Hannun. Jau pieredzējušā trio debijas LP "The Holy Circle" (2017) apskatījām 2017.g.septembrī.

Rose Ewing vadītais (ģitāriste/dziesmu un tekstu autore) kvartets 2021.g.izveidojās par pilnu grupu (Rose vīrs Bens ir grupas otrs ģitārists) , un no viņas solo dziesmām izveidoja kvalitatīvu debijas LP "Undying Love" open.spotify.com/album/3QFxpkd5BDdgRTQADLFF0I "slowcore/dreamgaze" žanrā , kas iznācis 28.jūlijā ar vienpadsmit dziesmām. ASV austrumkrasta tūre 2023.g.janvārī.

Ar blīvu "shoegaze" skanējumu un basa akcentu izceļas debijas LP "Numbra" (2022) open.spotify.com/album/05MAN44XnWiFsaM8juP6GN no Filadelfijas (PN) "grungegaze/shoegaze" kvarteta "Flatwaves" , kurā ir divas vokālistes/ģitāristes - Tara Sullivan un Allie Lannutti.

Viens no labākajiem pēdējā gada klasiskā "dreamgaze" albumiem "En Phases" open.spotify.com/album/78B2DJvVfPtF3UlKkNAwhj 16.maijā iznācis Mineapolises (MN) kvartetam "Lumari" , kurš ar lielisko singlu no šī albuma "Neon Mirror" bija 2022.g.24.decembra raidījumā. Pieredzējušo dvīņu brāļu 2020.g.veidotais kvartets ienācis žanrā apritē , bet pagaidām koncertējis tikai Mineapolisē. Albums pastiprināts ar diviem video.

Noslēgumā pirmoreiz Losandželosas (CA) jauniešu "emo/shoegaze" kvartets "Gal Pal" ar otro LP "This and Other Gestures" (2023) open.spotify.com/album/0GoX489o7jJo8UPfaCMh6S .Grupas otrais LP izdots pēc sešiem gadiem kopš debijas LP , un stilistiski atšķiras - saturīgāks , pārdomātāks albums ar eksperimentālisma devu.

Dziesmu saraksts 

1."Paper Lady" - "Five of Swords"

2."Talking to Shadows" - "Exit Wound"

3."The Holy Circle" - "True Hearts"

4."Kid Fears" - "Say"

5."Kid Fears" - "Carthage"

6."Flatwaves" - "The Sting"

7."Flatwaves" - "Cygnus"

8."Lumari" - "Starlit"

9."Lumari" - "Carina"

10."Gal Pal" - "Angel In the Flesh"

11."Gal Pal" - "Varsity Star" 

Audio/video

"Paper Lady" - "Five of Swords" www.youtube.com/watch

"Talking to Shadows" - "Exit Wound" www.youtube.com/watch

"The Holy Circle" - "True Hearts" www.youtube.com/watch

"Kid Fears" - "Say" www.youtube.com/watch

"Kid Fears" - "Carthage" (live) www.youtube.com/watch

"Flatwaves" - "The Sting" (live) www.youtube.com/watch

"Flatwaves" - "Cygnus" (live) www.youtube.com/watch

"Lumari" - "Starlit" www.youtube.com/watch

"Lumari" - "Carina" www.youtube.com/watch

"Gal Pal" - "Angel In the Flesh" www.youtube.com/watch

"Gal Pal" - "Varsity Star" www.youtube.com/watch

Dalīties