Princess Thailand (FR)

Raidījumā ar deviņām grupām apskatīsim jaunumus no Rietumeiropas , piecas pirmoreiz . Vairāku jaunu "indiepop" grupu - "Cloud Cafe" , "Soft Loft" , "Mayorga" , "Dreamwheel" debijas EP , otrais EP no "dreamgaze" kvarteta "Sloe Noon" , `smagās mūzikas` grupas "Predatory Void" (BE) un "Radiant." (FR) , trešais LP no Tulūzas "postpunk" grupas "Princess Thailand".

Otro reizi agrāk Braitonā , tagad Ķīlē bāzētais Anna Olivia Böke vadītais "dreampop/dreamgaze" duets "Sloe Noon" ar otro EP "Liminality" (2022) open.spotify.com/album/6jxHwFxjJ8y4v2uOPKtaEv Anna pēc studijām UK atgriezusies dzimtajā Vācijā , un izveidojusi jaunu sastāvu (kvartetu) ar lieliem mērķiem 2024.g.

2021.g. veidotais internacionālais Austrijā , Grācā bāzētais "dreamgaze" studijas duets (Julia Gaeta (ex.Madrigal , ex-Albez Duz , ex-Restless Ghosts) un Evan Linger ( Skeletonwitch, Cultist )) ar atbilstošu nosaukumu - "Dreamwheel" izdevis debijas EP "Redeemer" (2023) open.spotify.com/album/18Xk0ZEPf1cVyJJxffkxPR Labs vidusmēra žanra EP.

No Nīderlandes pirmoreiz jauns Amsterdamas "indiepop" kvartets "Cloud Cafe" ar debijas EP "Cloud Cafe" (2023) https://open.spotify.com/album/26YQJENlfFVszGsEljTBCD , 

un otro reizi pieredzējušo mūziķu kvinteta "Habitants" pirmais singls "Highways" open.spotify.com/album/4AaTcqXxZp3QgZcz5jsVFe no otrā LP "Alma" , kurš iznāks 2024.g.1.martā.Grupas debijas LP bija augstu novērtēts - 2018.g.LP TOP 12.

No Šveices pirmoreiz vokālistes/ģitāristes Jorinas Stamm vadītais "indiepop" kvintets "Soft Loft" ar debijas EP "In Case You Still Get Lonely" (2023) open.spotify.com/album/7tObpUKyAMJOUbt3IzN5Dm Pirmspandēmijas laikā viņa vadīja "indiepop" grupu "Ellas".

Tāpat pirmoreiz vēl viens jauns "indiepop" kvartets "Mayorga" no Gentas (BE) ar 27.oktobrī izdoto debijas EP "It Is Until It Isn`t" open.spotify.com/album/5VYDBybT7l9FN4OcDwdgkc

Noslēguma daļā `smagāka` mūzika - "darkpostmetal/deathmetal žanra "debijas LP "Seven Keys of the Discomfort of Being" (2023) open.spotify.com/album/5GXXRudXHx2NPF4n4PoEl3 no Gentas (BE) "Predatory Void". Gana smags un kvalitatīvs žanra produkts no grupas kura mēģina ieiet lielajā metāla mūzikas apritē. Novembrī/decembrī grupai notiek gara Rietumeiropas tūre (citi beļģu žanra konkurenti "Wolvennest" un "Takh" arī izdevuši jaunus albumus).

No Francijas pirmoreiz jauns Parīzes "dark/postrock/postpunk" trio "Radiant." ar diviem izdotiem EP angļu valodā. Debijas EP "Radiant." (2019) open.spotify.com/album/1mw9ybIRFzYgglVx7y3Jmb un otrais EP "ORA" (2022) open.spotify.com/album/4w6tIxCeyjRUowC4SSc9Dl atstāj labu iespaidu no lokālās mazzināmās grupas , kas atgādina pēc mūzikas un vokāla (Simona Maurone) populāro beļģu "Brutus".

Vēl no Francijas trešo reizi Tulūzas klasiskā "postpunk" kvintets "Princess Thailand" ar karsto , trešo LP "Golden Frames" , kas izdots 24.novembrī ar desmit dziesmām.2020.g.LP Topā 22.vietā bija grupas otrais LP "And We Shine" (2020). 2024.aprīlī grupai paredzēta Vācijas tūre.

Dziesmu saraksts 

1."Sloe Noon" - "Phthonus"

2."Dreamwheel" - "Wild Days"

3."Cloud Cafe" - "Some Times"

4."Habitants" - "Highways"

5."Soft Loft" - "Is It Me"

6."Mayorga" - "Weekend Lover"

7."Predatory Void"- "Shedding Weathered Skin"

8."Princess Thailand" - "Ghost Car"

9."Princess Thailand" - "Machina"

10."Radiant."- "Rims"

11."Radiant." - "Cut/Open"

Audio/video 

"Sloe Noon" - "Phthonus" www.youtube.com/watch

"Dreamwheel" - "Wild Days" www.youtube.com/watch

"Cloud Cafe" - "Some Times" (live) www.youtube.com/watch

"Habitants" - "Highways" www.youtube.com/watch

"Soft Loft" - "Is It Me" (live) www.youtube.com/watch

"Mayorga" - "Weekend Lover" www.youtube.com/watch

"Predatory Void"- "Shedding Weathered Skin" www.youtube.com/watch

"Princess Thailand" - "Ghost Car" www.youtube.com/watch

"Princess Thailand" - "Machina" www.youtube.com/watch

"Radiant."- "Rims" www.youtube.com/watch

"Radiant." - "Cut/Open" www.youtube.com/watch

Dalīties