Whispering Sons (BE)

Raidījumā ar astoņām grupām apskatīsim jaunumus no Rietumeiropas, trīs albumi no aktuālajām "postpunk" grupām "Voodoo Beach" (DE), "Culk" (AT), "Whispering Sons" (BE), labs jaunatklājums no Briseles - "indierock" trio "Annabel Lee" un divas jaunas "dreampop" grupas no Francijas - "Championne" un "Pills For Tomorrow".

Ievadā Minhenes (DE) lokālais "dreampop" kvintets "Daisy Dreams" ar debijas LP "Moya Moya" (2023) open.spotify.com/album/5CPBXt1DhDwR2Z4PVdtbuV

Turpinājumā otro reizi vācu valodas Berlīnes "postpunk" trio "Voodoo Beach" , kas pēc sešu gadu darbības izdevis debijas LP "Wonderful Life" (2023) open.spotify.com/album/7FXMcYt62ih8VGiLJ4uYZs Savulaik tika apskatīts viņu debijas EP "Ozean" (2018) .

Un otra vācu valodas "postpunk" grupa - Vīnes (AT) kvartets "Culk" raidījumā trešo reizi , šoreiz ar trešo LP "Generation Maximum" (2023) open.spotify.com/album/6yLcYtX2YwiFgJbBGrP0TP Jaunais LP ir daudz mierīgāks un melodiskāks kā iepriekš apskatītie divi 2019./2020.g.LP . Albums februārī atbalstīts ar tūri pa Vāciju.

Negaidīts un labs atklājums no Briseles (BE) - melodisks "indierock" trio "Annabel Lee" ar jau trešo LP "Drift" (2023) open.spotify.com/album/2CoIs6D1Wg6TNHJq4OhBf3 Diemžēl nav agrāk apskatīti grupas iepriekšējie albumi , kas izdoti 2018. un 2020.g.

Protams viens no galvenajiem apskatāmajiem LP būs trešais albums no jau gana pazīstamā Briseles klasiskā "postpunk" kvinteta "Whispering Sons". LP "The Great Calm" open.spotify.com/album/1w15arh3IDcdr970N7TTMf izdots 23.februārī ar 12 dziesmām. Trešais albums turpina grupas iesākto ceļu ar dažām labām , spraigām kompozīcijām .Turpinās arī ikgadējās EU tūres : 6.martā sākas mēnesi gara albumu atbalstošā tūre pa EU. Šeit pilns 9.marta koncerts Francijas pilsētā Béthune www.youtube.com/watch

Vēl no Beļģijas otro reizi melodiskā "indierock" kvartets "Vvynn" , kas vienlaicīgi ar paziņojumu par grupas izjukšanu , izdevis trešo EP "FRWLL" (Farewell) (2024) open.spotify.com/album/7LYPNFNjr214yWPnIl3d0V .Ilgi tika gaidīts kas sekos 2019. un 2021.g. izdotajiem singliem , bet tomēr grupa nolēmusi izjukt kaut arī koncertēja 2022./2023.g. , iesildīja "Russian Circles". 2018.g. februārī tika apskatīts grupas otrais EP "LUX" (2017).

Noslēguma daļā divas grupas no Francijas :

jaunais franču valodas "dreampop" kvintets no Rennes ar kvalitatīvo debijas EP "Championne" (2024) open.spotify.com/album/1FHuRQw0jfbERKVUsIwj48 Turklāt jāatzīmē arī grupas svaigais trīs dziesmu koncerts @ KEXP www.youtube.com/watch

Un Grenobles "dreamrock" kvartets "Pills For Tomorrow" ar otro EP "Castle Rock" (2023) open.spotify.com/album/1GESiyZljvFh7LWC14uiHA Grupa veidota 2021.g. un gada nogalē izdeva debijas EP "Confidence" 

Dziesmu saraksts

1."Daisy Dreams" - "Tokyo" https://open.spotify.com/artist/6TIvQNhq6REjz0XODFtyv0 https://www.facebook.com/daisydreamsmusic https://www.instagram.com/daisydreamsmusic https://daisydreams.de/ https://daisydreams.bandcamp.com/

2."Voodoo Beach" - "Die Hand"

3."Voodoo Beach" - "Immer Noch"

4."Culk" - "www"

5."Culk" - "Dein Gehen"

6."Annabel Lee" - "Dinosaur"

7."Annabel Lee" - "Kiss & Ride"

8."Vvynn" - "Promise"

9."Whispering Sons" - "Dragging"

10."Whispering Sons" - "Try Me Again"

11."Championne" - "Fête"

12."Pills For Tomorrow" - "Lovers".

Audio/video 

"Daisy Dreams" - "Tokyo" (live) www.youtube.com/watch

"Voodoo Beach" - "Die Hand" www.youtube.com/watch

"Voodoo Beach" - "Immer Noch" www.youtube.com/watch

"Culk" - "www" www.youtube.com/watch

"Culk" - "Dein Gehen" www.youtube.com/watch

"Annabel Lee" - "Dinosaur" www.youtube.com/watch

"Annabel Lee" - "Kiss & Ride" www.youtube.com/watch

"Vvynn" - "Promise" www.youtube.com/watch

"Whispering Sons" - "Dragging" www.youtube.com/watch

"Whispering Sons" - "Try Me Again" www.youtube.com/watch

"Championne" - "Fête" (live) www.youtube.com/watch

"Pills For Tomorrow" - "Lovers" www.youtube.com/watch

Dalīties