Mark Broom

2024. gada aprīlī WERK ballītēm apritēs tieši divi gadi. Nākamais pasākums ar šādu nosaukumu klubā “Teritorija” notiks 13.aprīlī. Tās galvenais viesis būs britu tehno un hausa titāns, kurš pirms diviem gadiem viesojās Rīgā sērijas atklāšanas pasākumā, – Marks Brums (Mark Broom) no Lielbritānijas. Kopā ar slaveno viesi divās deju zālēs uzstāsies Queer On Acid, mOZ & Herren Ivo, Michael Myth, East Cho, Hazy Andrew un Vaizini.

The Beardman jeb bārdains vīrietis, kā viņš dēvē pats sevi, Marks Brūms ir izdevis vairāk nekā 150 ierakstu kopš viņa debijas mūzikas pasaulē 1992. gadā. Atskatoties uz viņa diskogrāfiju un sadarbības partneru vārdiem, var gūt priekštātu par mūsdienu tehno un house vēsturi: Brūma katalogā ir ieraksti tādās mūzikas izdevniecībās kā Blueprint Records, Rekids, M-plant, EPM, Cocoon, Bpitch Control, Warp Records, Mo'wax, R&S Records un kopīgi radītie ieraksti ar Krisu Vadsvortu, Džeimsu Raskinu, Baby Fordu, remiksi Robertam Hudam, Floorplan, Alanam Ficpatrikam un Gerijam Bekam.

Būdams skatuves veterāns, Marks Broms neguļ uz lauriem, bet pastāvīgi izdod jaunu mūziku un aktīvi liek plates ballītēs. Deviņdesmito gadu beigās Bens Simss nodibināja izdevniecību Hardgroove, kas lika pamatus tā paša nosaukuma tehno virzienam, ko šobrīd pasaulē popularizē tādi jaunie mākslinieki kā Chlär, Altinbas, Bad Boombox u.c. Pēdējo divdesmit gadu laikā Brūms ir izdevis vairākus ierakstus uz Hardgroove, un tagad regulāri laiž klāja savus hardgroove-ierakstus Beardman leibla paspārnē. Marks, kā daudzpusīgs mūzikas producents, izdevniecībai Rekids ir ierakstījis gan house skaņdarbus zem sava vārda, gan sadarbībā ar Rivu Stāru zem nosaukuma Star B.

WERK ballītē 13. aprīlī būs atvērtas divas deju zāles. Lielajā zālē tiek gatavots warehouse tehno no galvenā viesa, ballīšu rīkotājiem Queer On Acid (Amber Muse) un mOZ & Herren Ivo (RUiN), kā arī Michael Myth (Phenomenon). Mājīgajā koka zālē “Teritorija” būs dzirdama house, minimal un dark disco mūzika no East Cho, Vaizini un Hazy Adrew (RUiN).

Ieeja klubā “Teritorija” no Zemitāna ielas 1, pasākuma norisināsies no 23:59 līdz 09:00. Biļešu iepriekšpārdošana ir pieejama RA.co vietnē.

Dalīties