Hennas tetovējumi

LABĀ DABĀ būs iespēja iegūt hennas zīmējumu.
Zīmējums ar Hennu jeb Mehndi ir pilnīgi nesāpīgs, jo hennas pasta tiek vienkārši uzklāta uz ādas kā skaisti, caurvīti ornamenti, kurus tradicionāli zīmē par godu kādām svinībām, laulību ceremonijām vai citiem rituāliem. Hennas aizsākums meklējams apmēram 5000 gadu senā pagātnē Āfrikā, Indijā un Āzijas valstīs. Visbiežāk ar tiem rotā kājas un rokas, jo hennas krāsa vislabāk ietonē tieši roku un kāju ādu, kura sevī dziļi iesūc un uzglabā krāsas toni. Hennas krāsu iegūst no sasmalcinātām hennas auga lapām. Šo pulveri vēlāk atšķaida, iegūto masu vairākas stundas nogatavina pirms tā tiek izmantota zīmēšanai.
Hennas zīmējums ir īslaicīgs, tas būs redzams no dažām dienām līdz apmēram trijām nedēļām. To cik labi vai slikti āda uzņems brūno hennas krāsas toni, būs atkarīgs no katra individuālajām ādas īpatnībām un konkrētās ķermeņa vietas.
Šai tehnikai ir savas priekšrocības! Zīmēšanu ar hennas pastu dažkārt izmanto pirms tetovējuma veikšanas, lai pārliecinātos kā tas konkrētajā ķermeņa vietā izskatīsies.