Jogas nodarbības

Jogas prakses mērķis ir uzturēt savu ķermeni
veselu,  prātu – atvērtu un tikt vaļa no visa, kas
nedod mums sasniegt savu potenciālu. Viens no veidiem kā to panākt ir caur pozu un elpošanas mijiedarbību, kas līdzsvaro spēku un elastību ķermenī un attīra organismu fiziski, mentāli un garīgi.
Labadabā jogas pasniedzējas Nataradži un Anna iepazīstinās jūs ar dažādiem jogas veidiem. Vinjasa, vai plūstoša joga ir dinamiska prakse, ko izpilda vienā skaistā, lēnā dejā, mainot ķermeņa pozīciju ar katru ieelpu un izelpu. Yin, vai statiska joga, mazinās sasprindzinājumu caur relaksāciju, turot pozas ilgāku laiku (no 1 līdz pat 20 minūtēm), kā arī trenēs pacietību un prāta izturību. Pāru joga, attīstīta neverbālo komunikāciju un stiprina draudzības saites ar jūsu otro pusīti, ģimenes locekļi, draugu vai paziņu.
Pārsvara visi mūsdienās ir kaut-ko dzirdējuši par jogu. Taču tā informācija mēdz būt ļoti daudzveidīga. Tie varētu būt stāsti par jogiem-askētiem Indijā, kas spēj pacelties gaisā, vai dzīvot, barojoties vienīgi no gaisa. Tās varētu būt baumas par to, cik lielu summu Madonna iztērēja priekš jaunā jogas paklājiņa.
Tas, kas tiks radīts festivālā ir ļoti praktisks. Tas ir tas minimums, ko katrs var iemācīties lai uzlabotu savu veselību, atjaunotu spēkus, uzmundrināt vai tieši otrādi nomierināt sevi tad, kad tas ir vajadzīgs.
Vingrinājumu un pozu regulāra izpildīšana, ir tikai daļa no jogas, kaut gan ļoti svarīga. Pārsvarā visi, kas nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm pamana, cik daudz tas ietekmē arī viņu prāta stāvokli, garastāvokli un labsajūtu kopumā. Tomēr jogas asanas (pozas) ir speciāli izveidotas, kā daļa no garīgas prakses. Hatha joga ir darbs ar sevi, savu apziņu, izmantojot pozas un vingrinājumus kā palīgrīku. Seno indiešu valodā sanskrita vārds “ha” nozīmē “saule” un “tha” – “mēness”. Tie ir mums visiem pazīstamie duālisma simboli, ko mēs uztveram gandrīz intuitīvi. Interesanti, ka tos mēs sastopam ne tikai austrumu mācībās, bet arī
rietumu filozofijā, un visās pasaulēs ticībās un tradīcijās. Jogas ceļš ir šo aspektu apvienošana sevī, neitrāla prāta sasniegšana.
Viens no jogas plusiem ir ka tā neprasa nekādu speciālu aprīkojumu, vasarā pat var iztikt bez paklājiņa. Jogot zālītē, svaigā gaisā ir īsts prieks. Vēl ir būtiski, kā kaut arī joga ir ļoti dziļa un precīza zinātne, nav jāvelta visu savu laiku tam, lai sajustu pozitīvas pārmaiņas sava dzīvē. Katram ir savs ceļš, bet visi cilvēki, kas sāka regulāro praksi, pamana izmaiņas sava domāšanā. Pārvārot savas vājības pozās kas padodas grūti, tajā paša laikā pieņemot sevi tādu, kādi esam uz doto brīdi, sākot jogas praksi ar tīru prātu katru dienu, mēs ar maziem soļiem mācāmies uz visu savu dzīvi skatīties, kā uz savu garīgo praksi. Mainas uztvere un pašapziņa: šaubu un nedrošības sajūtas vietā iestājas pārliecinātība, ka es esmu vienmēr noskaņots uz savas elpas ritmu, es esmu šajā momentā pilnīgi apzināts savā ķermenī, es esmu mierīgs, bet gatavs aktīvi darboties un mijiedarboties ar pasauli, izbaudot to.