Radi Vidi Pats radošās darbnīcas lieliem, maziem un vidējiem cilvēkiem

1.Skanošu latvāņu darbnīca

Latvānis ir Latvijā daudzus biedējošais no Sibīrijas ievazātais augs, kura indīgā sula tiekot uz cilvēka ādas saules gaismā rada nopietnus apdegumus, un kurš reiz ieviesies kādā  teritorijā, ir tik pat kā neiznīcināms. Taču kaltētā veidā šis augs ir nekaitīgs un pat var kalpot gan par labu kurināmo materiālu, gan par materiālu tāda mūzikas instrumenta izveidei, ko citās zemēs  (Latīņamerikā un Āfrikā) sauc par Lietuskoku.

Nāc un piedalies Radi Vidi Pats lietuskoku darbnīcā un saspēlēsim kopā!

2.Radi Paku Maku Pats

Cik daudz sulas, piena, kefīra tu dzer? Vai tu vienmēr dzer mājās gatavotos dzērienus un piena produktus? Vai drīzāk nemaz neko mājās negatavo.  Taču vai esi padomājis, cik daudz enerģijas, materiāla un krāsu ir izlietots iepakojuma saražošanai? Iespējams, vairāk, nekā paša dzēriena saražošanai. Krāj lielās krāsainās Tetra pakas. Mazgā un žāvē un nāc uz mūsu darbnīcu. Dabūsi jaunu naudas maku!

3.Pūt un palaid ziepju burbuli

Piemērota aktivitāte visjaunākajiem festivālu dalībniekiem. Taisām lielus, lielus burbuļus un laižam gaisā augstu, augstu.

4. Puķu koki jeb Flower Sticks

Tiem, kas vēlas apliecināt savu stabilitāti, iespēja no vecām velosipēdu kamerām pagatavot sev žonglējamos kociņus.

5.Lidojošie pūķi.

Uztaisi savu lidojošo pūķi bez maksas un noķer vēju! Lidojošos pūķus var veidot 2 variantos:

1) izmantojot kādus vecus maisiņus pamatam  un lietotus kokteiļsalmiņus stiprinājumiem;
2) vecas avīzes pamatam un koka sprungulīšus korpusam.

6.Radi vēju pats jeb propelleru darbnīca

Turpinot vēja tēmu - visiem pazīstamo propelleru darbnīca!

Var vai nu sagriežot kvadrātu, vai kā origami locot! Un tad piesprauž pie kociņa vai kokteiļsalmiņa! Šie atkal tādi forši, ka var nēsāt pēc tam līdz un priecāties par savu vēju!

Darbnīcas darbosies pamīšus piektdien un sestdien, precīzu informāciju par katras darbnīcas darba laikiem varēs uzzināt festivāla laikā pie Radi Vidi Pats darboņiem!