Amorālā psihoze

Grupa Amorālā psihoze radusies kā Dambja blakusprojekts, kurā izpausties dažādos eksperimentālos žanros – mūzikā jūtamas jaunā viļņa, džeza intonācijas, avangarda noskaņas u.c. ietekmes. Grupas kodolu līdzās Dambim veido mūziķi, kas dažādos laikos muzicējuši vai vēl aizvien muzicē pankroka grupā Inokentijs Mārpls, - Skrips, Didzis Erra un Kaspars Putriņš. Mūziķu sastāvs nav noteikts – tas variē no četriem līdz astoņiem iesaistītajiem. Pēdējos gados vaļas brīžos kolektīvam uz skatuves regulāri pievienojas Jānis Burmeisters no grupas Tesa.

Ik katrs Amorālās psihozes koncerts ir unikāls un pārsteigumu pilns, jo bieži vien dalībnieku sastāvs nokomplektējas pēdējā brīdī, tāpat kā koncertprogramma, kas pakļaujas improvizācijai. Grupā ir maz noteikumu, tā ir brīva muzicēšana. Ļoti bieži skaņdarbi rodas, muzicējot uz vietas, muzikālās apvienības atbrīvošanos no kanoniem uzsver Dambis.

Šovasar ar pagrīdes skatuves aktīvista Laura Vorslava gādību kasetes formātā stingri ierobežotā tirāžā izdots grupas Amorālā psihoze pirmais ieraksts “Melnā pasaka”. www.last.fm/music/Amor%C4%81l%C4%81+Psihoze Amorala Psihoze - Ika Uta