Spole

Grupa "Spole" radusies 2017. gada sākumā Rīgā, kad gatavojoties Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas (JMRMV) kompozīciju vakaram, turpat skolā atrasti mūziķi, ar kuriem kopīgi iestudēta un nospēlēta Andrieva Alkšņa izvērstā kompozīcija ar Leonīda Breikša dzeju "Balāde par melno jātnieku". Pēc koncerta nolemts, ka kopā vajag turpināt muzicēt, un tā, pēc vairāku grupas dalībnieku iestāšanās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), grupas radošā darbība turpinās.

Grupas nosaukums radies kādā vakarā, kad klausoties 80. gadu magnetofonu lentu ierakstus, no plaukta ņemta laukā lenta, uz lentas kastītes tā arī bijis uzrakstīts - "SPOLE". Nosaukums iepaticies, tāpēc nolemts to paturēt. Tas šķitis arī ļoti atbilstošs mūzikas stilam - "Spole" pamatā spēlē intelektuālu, tehniski sarežģītu mūziku prog rock stilā, kam mēdz pievienot arī smagā roka elementus.

Festivāls "Bildes 2017" bija pirmā un pagaidām vienīgā grupas "Spole" oficiālā uzstāšanās. Bet šobrīd grupa gatavo savu pirmo koncertprogrammu, lai jau tuvākajā nākotnē ar to varētu iepazīstināt klausītājus.   Grupa "Spole" vēl nav veikusi profesionālus skaņu ierakstus. Demo ieraksti veikti mājas studijā.

facebook.com/grupaSPOLE

Video vizītkarte: Grupa pārstāv Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti. Visi finālisti piedalās tiešsaistes balsojumā un labākā grupa saņem klausītāju simpātiju balvu. Balsošana Klausies: Dedz, mana laime, dedz Sarunas