Superlynx (NO)

No Somijas ar debijas LP "Hollow World" (2023) open.spotify.com/album/7IlHMqPz5qjlOuMdRHSqiK būs klasisks Helsinku "psych/doom" kvartets "Orbitel" , sākot darbību ar vokālistu 2017.g. un izdodot debijas EP , no 2020.g. grupā ir vokāliste Caroline ar kuru ir sagatavots debijas albums un plānoti pirmie koncerti ārpus Somijas - Igaunijā.

Sen nav bijušas grupas no Islandes. Pirmoreiz 2021.g. veidotais Reikjavīkas "folkpop/indiepop/chamber punk" jauniešu kvintets "Ólafur Kram" ar islandiešu valodas debijas LP "Ekki Treysta Fiskunum" (2022) open.spotify.com/album/7HWWf7eP4FBVPXrvffaYig Grupas sastāvs - Iðunn Gígja Kristjánsdóttir (taustiņi, vokāls), Guðný Margrét Eyjólfs (bass, vokāls), Birgitta Björg Guðmarsdóttir (trompete, vokāls), Eydís Egilsdóttir Kvaran (ģitāra, vokāls), Sævar Andri Sigurðarson (bungas) . Albums islandiešu mūzikas garā - brīvdomīgs un savdabīgs.

Galvenais akcents uz grupām no Zviedrijas : Stokholmas "indiepop/powerpop" kvartets "Girl Scout" kļūst arvien atpazīstamāks pamatā pateicoties koncertdarbībai un portāliem UK/iesildījusi tūrē raidījumā bijušo UK "grungepop" kvartetu "Coach Party" , būs ar abiem izdotajiem EP - debijas EP "Real Life Human Garbage" (2023) open.spotify.com/album/0XJ4f8MjOkJiUpPfnSkLSe un karsto 27.septembrī izdoto otro EP "Granny Music" open.spotify.com/album/725p6TJKBuQ5CPK6pT9S2Q

Otrs Stokholmas kvartets "Dull" būs "postpunk/punk" žanrā ar gana agresīvu debijas LP "Dive Deep Down" (2023) open.spotify.com/album/2NahJzyffa5TqLLEjogNhw Muzikāli var just ietekmes no slavenā "Sonic Youth" un mazāk zināmā Helsinku "Murmansk". Grupa piedalījusies UK "The Great Escape" festivālā.

No Malmo būs interesantā nosaukuma "postpunk/mathpop/fuzzpop" kvintets "Mary Anne's Polar Rig" ar otro LP "Makes You Wonder" (2023) open.spotify.com/album/23jog5o8B9cdGrXfMg1f4y Viena no jaunās paaudzes pagrīdes grupām veidota 2018.g. , kas palikusi populāra pēdējos gados , koncertējot arī ārpus Zviedrijas (Vācija/UK/Norvēģija/Dānija) . Grupas līderi ir pāris Malin Hofvander (vokāls, ģitāra) un Haralds Ingvarsson (ģitāra , vokāls).2020.g. ir mainījies grupas ritma sekcijas sastāvs.

Ceturtā grupa no Zviedrijas - otro reizi būs "darkrock" kvintets "Blodet" ar karsto 29.septembrī izdoto debijas LP "Death Mother" open.spotify.com/album/4q5BFSLchww6ytBa3KdiRw Kvalitatīvs žanra albums (apskatīts žurnālā "Kerrang") kas seko EP "Vision" (2021) , kuru apskatījām 2021.g.oktobrī. Pagājušajā gadā grupa zaudēja no slimības pāragri mirušo ģitāristu Rickie Paleski-Östlund. Oktobrī trīs kocertos iesildīs L.A. "This Will Destroy You".

Noslēgumā būs raidījumā iecienītais Oslo "psych/doom" kvartets (ilgus gadus trio) "Superlynx" ar ceturto LP "4 10" open.spotify.com/album/28AQyXtAypUNLZK1hoOXcW Albums izdots 29.septembrī ar desmit klasiskām žanra kompozīcijām kur vokāliste/basiste ir harismātiskā Pia Isaksen. 2022.augustā apskatījām viņas debijas solo LP "Distorted Chants" , kas bija gana līdzīgs "Superlynx" daiļradei. Agrāk apskatīti visi grupas agrākie albumi kopš 2016.g. Šogad grupa svin desmit gadu jubileju.

Dziesmu saraksts

1."Orbiter" - "Raven Bones"

2."Ólafur Kram" - "Aumingja Þuríður"

3."Girl Scout" - "DoYou Remember Sally Moore?"

4."Girl Scout" - "Monster"

5."Mary Anne's Polar Rig" - "Summer Girl"

6."Mary Anne's Polar Rig" - "Wait"

7."Dull" - "Treats"

8."Dull" - "This Is Going South"

9."Blodet" - "Death Mother"

10."Superlynx" - "Under Its Spell"

11."Superlynx" - "Heavier Than Me"

Audio/video 

"Orbiter" - "Raven Bones" www.youtube.com/watch

"Ólafur Kram" - "Aumingja Þuríður" www.youtube.com/watch

"Girl Scout" - "DoYou Remember Sally Moore?" www.youtube.com/watch

"Girl Scout" - "Monster" www.youtube.com/watch

"Mary Anne's Polar Rig" - "Summer Girl" www.youtube.com/watch

"Mary Anne's Polar Rig" - "Wait" www.youtube.com/watch

"Dull" - "Treats" www.youtube.com/watch

"Dull" - "This Is Going South" www.youtube.com/watch

"Blodet" - "Death Mother" www.youtube.com/watch

"Superlynx" - "Under Its Spell" www.youtube.com/watch

"Superlynx" - "Heavier Than Me" www.youtube.com/watch

Dalīties